Artikel top billede

Brostrøm beklager it-problemer ved vaccine-booking: "Der er nogle ting i det system, der ikke har været helt gode nok"

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm erkender, at dele af det it-system, der bruges til at booke vaccinetider ikke virker efter hensigten.

Det it-system der bruges til at booke vaccinationstider er i øjeblikket ramt af hård af kritik, fordi det har været svært at finde ledige vaccinetider.

Det beklager Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm nu.

”Jeg er rigtig ked af at især mange ældre har haft problemer med at booke tider og svært ved at finde ud af systemerne. Det er regionerne der driver booking-systemerne, og der er nogle ting i det system, der ikke har været helt gode nok,” sagde han ved et pressemøde onsdag aften.

Læs også: It-problemer spænder ben for vaccine-booking i Region Syddanmark: "Det er en virkelig frustrerende situation at stå i"

Arbejdes med at løse problemer

Søren Brostrøm understregede samtidig, at der bliver knoklet med at løse problemerne med it-systemerne.

Han påpegede blandt andet, at it-systemerne nu kan foreslå den næste ledige vaccine-tid.

Region Syddanmark oplyste dog onsdag, at problemenre ikke ser ud til at være løst endnu.

Især er det bestillingen af tid til vaccine-stik nummer to, der volder problemer. Regionen understreger dog, at der arbejdes på højttryk for at løse problemerne.

Læs også: It-system til vaccine-booking udsættes for hård kritik: “Man har valgt en meget, meget primitiv udgave”

Især ældre er udfordret

It-problemerne bliver desuden forstærket af, at mange af dem, der i øjeblikket bliver vaccineret tilhører de ældre grupper.

Her forklarede Søren Brostrøm, at man har opgraderet bemandingen på de særlige vaccine-hotlines i erkendelse af, at en del i målgruppen ikke har adgang til en computer.

”Vi har også bedt alle 98 kommuner om at hjælpe særligt de ældre og eventuelt banke på døren og tilbyde dem hjælp til vaccinationscenteret,” sagde Brostrøm.

Læs også: Sådan vil regionerne løse presset på serverne inden vaccinebraget fredag: "Vores infrastruktur er hårdt belastet for tiden"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere