Artikel top billede

Brostrøm beklager it-problemer ved vaccine-booking: "Der er nogle ting i det system, der ikke har været helt gode nok"

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm erkender, at dele af det it-system, der bruges til at booke vaccinetider ikke virker efter hensigten.

Det it-system der bruges til at booke vaccinationstider er i øjeblikket ramt af hård af kritik, fordi det har været svært at finde ledige vaccinetider.

Det beklager Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm nu.

”Jeg er rigtig ked af at især mange ældre har haft problemer med at booke tider og svært ved at finde ud af systemerne. Det er regionerne der driver booking-systemerne, og der er nogle ting i det system, der ikke har været helt gode nok,” sagde han ved et pressemøde onsdag aften.

Læs også: It-problemer spænder ben for vaccine-booking i Region Syddanmark: "Det er en virkelig frustrerende situation at stå i"

Arbejdes med at løse problemer

Søren Brostrøm understregede samtidig, at der bliver knoklet med at løse problemerne med it-systemerne.

Han påpegede blandt andet, at it-systemerne nu kan foreslå den næste ledige vaccine-tid.

Region Syddanmark oplyste dog onsdag, at problemenre ikke ser ud til at være løst endnu.

Især er det bestillingen af tid til vaccine-stik nummer to, der volder problemer. Regionen understreger dog, at der arbejdes på højttryk for at løse problemerne.

Læs også: It-system til vaccine-booking udsættes for hård kritik: “Man har valgt en meget, meget primitiv udgave”

Især ældre er udfordret

It-problemerne bliver desuden forstærket af, at mange af dem, der i øjeblikket bliver vaccineret tilhører de ældre grupper.

Her forklarede Søren Brostrøm, at man har opgraderet bemandingen på de særlige vaccine-hotlines i erkendelse af, at en del i målgruppen ikke har adgang til en computer.

”Vi har også bedt alle 98 kommuner om at hjælpe særligt de ældre og eventuelt banke på døren og tilbyde dem hjælp til vaccinationscenteret,” sagde Brostrøm.

Læs også: Sådan vil regionerne løse presset på serverne inden vaccinebraget fredag: "Vores infrastruktur er hårdt belastet for tiden"
IT-JOB

Moalem Weitemeyer Advokatpartnerselskab

Dedikeret IT-supporter

MAN Energy Solutions

Cloud Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere