Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Intel, Qualcomm og AMD i fælles opråb til Joe Biden: Byg en chipfabrik i USA

Flere af verdens største chipgiganter kommer nu med et fælles opråb til USA's præsident. Selskaberne vil have hjælp til at bygge en chipfabrik i USA for at undgå mangel på chips.

En gruppe af verdens største chipproducenter har sendt et fælles brev til den amerikanske præsident Joe Biden.

Her kræver selskaberne, der blandt andet tæller Intel, Qualcomm og AMD "substantiel finansiering til et incitament til chip-produktion."

Det skriver Reuters.

Pengene skal komme i forbindelse med økonomiske hjælpepakke, som den nytiltrådte præsident netop er ved at forhandle på plads.

Læs også: Qualcomm advarer mod chipmangel til mobiltelefoner

Opråbet kommer i forlængelse af en større mangel på chips i USA, fordi hovedparten af fabrikkerne der producerer verdens chips ligger i Asien.

Ifølge producenterne havde USA 37 procent af produktionen af chips i 1990 mens det tal i dag lyder på bare 12 procent.

"Det skyldes især den markante statsstøtte vores globale konkurrenter får fra udenlandske regeringer, der skal tiltrække nye chip-fabrikker," skriver virksomhederne i brevet til præsidenten.

Læs også: Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere