Intel, Qualcomm og AMD i fælles opråb til Joe Biden: Byg en chipfabrik i USA

Flere af verdens største chipgiganter kommer nu med et fælles opråb til USA's præsident. Selskaberne vil have hjælp til at bygge en chipfabrik i USA for at undgå mangel på chips.

En gruppe af verdens største chipproducenter har sendt et fælles brev til den amerikanske præsident Joe Biden.

Her kræver selskaberne, der blandt andet tæller Intel, Qualcomm og AMD "substantiel finansiering til et incitament til chip-produktion."

Det skriver Reuters.

Pengene skal komme i forbindelse med økonomiske hjælpepakke, som den nytiltrådte præsident netop er ved at forhandle på plads.

Læs også: Qualcomm advarer mod chipmangel til mobiltelefoner

Opråbet kommer i forlængelse af en større mangel på chips i USA, fordi hovedparten af fabrikkerne der producerer verdens chips ligger i Asien.

Ifølge producenterne havde USA 37 procent af produktionen af chips i 1990 mens det tal i dag lyder på bare 12 procent.

"Det skyldes især den markante statsstøtte vores globale konkurrenter får fra udenlandske regeringer, der skal tiltrække nye chip-fabrikker," skriver virksomhederne i brevet til præsidenten.

Læs også: Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen: Google og Facebook dominerer det danske annoncemarked - Så mange milliarder tjener de på danske annoncer
Google og Facebook sidder på langt over 50 procent af det danske annoncemarked. Det viser en analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der samtidig påpeger, at man er opmærksom på situationen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Stor undersøgelse: Sådan vil datacentret være konfigureret i 2025
Hvordan vil køling, strømforsyning, 5G og stigende efterspørgsel på services påvirke fremtidens datacenter? Ny rapport tegner et billede af en spændende fremtid.