Artikel top billede

Intel, Qualcomm og AMD i fælles opråb til Joe Biden: Byg en chipfabrik i USA

Flere af verdens største chipgiganter kommer nu med et fælles opråb til USA's præsident. Selskaberne vil have hjælp til at bygge en chipfabrik i USA for at undgå mangel på chips.

En gruppe af verdens største chipproducenter har sendt et fælles brev til den amerikanske præsident Joe Biden.

Her kræver selskaberne, der blandt andet tæller Intel, Qualcomm og AMD "substantiel finansiering til et incitament til chip-produktion."

Det skriver Reuters.

Pengene skal komme i forbindelse med økonomiske hjælpepakke, som den nytiltrådte præsident netop er ved at forhandle på plads.

Læs også: Qualcomm advarer mod chipmangel til mobiltelefoner

Opråbet kommer i forlængelse af en større mangel på chips i USA, fordi hovedparten af fabrikkerne der producerer verdens chips ligger i Asien.

Ifølge producenterne havde USA 37 procent af produktionen af chips i 1990 mens det tal i dag lyder på bare 12 procent.

"Det skyldes især den markante statsstøtte vores globale konkurrenter får fra udenlandske regeringer, der skal tiltrække nye chip-fabrikker," skriver virksomhederne i brevet til præsidenten.

Læs også: Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere