Facebook indgår forlig i sag om ulovlig ansigtsgenkendelse: Betaler knap fire milliarder kroner

Et massesøgsmål mod Facebook om indsamling af biometriske data, er endt med en regning på 650 millioner dollar svarende til næsten fire milliarder kroner.

Facebook skal betale 650 millioner dollar svarende eller næsten fire milliarder kroner til op mod 1,6 millioner Facebook-brugere i den amerikanske delstat Illinois.

Det er resultatet af et forlig, hvor Facebook er sagsøgt for brud på privacy-regler og beskyldt for uretmæssigt at indsamlet biometrisk data uden brugernes samtykke.

Det skriver Zdnet.

Dermed ender bøden for Facebook med at blive 100 millioner dollar dyrere, end hvad Facebook selv indvilligede i tilbage i 2020, hvor den lød på 550 millioner dollar.

"Vi er tilfredse med at have nået en løsning, så vi kan komme videre, hvilket er i vores samfunds og vores aktionærers bedste interesse," lyder det fra Facebook i en bekendtgørelse.

Læs mere: Facebook indgår milliardforlig og afværger retssag om ansigtsgenkendelse

Sagen begyndte helt tilbage i 2015, hvor en gruppe borgere fra den amerikanske delstat sagsøgte Facebook, da de mente, at den funktion, hvor det sociale medie foreslår, hvem der bør tagges på et billede, var ulovlig.

Facebook kommer med automatiske forslag til, hvem der indgår på et givent billede. Og dette skulle angiveligt ske ved hjælp ansigtsgenkendelses-teknologi og gemt data fra millioner af brugere, der ikke har givet samtykke, lyder anklagerne.

Facebook har af flere omgange forsøgt at annullere den oprindelige afgørelse om, at borgerne havde ret til at sagsøge selskabet.

Det er dog ikke lykkes for verdens største sociale medie, der nu flere år efter, har valgt at indgå et milliardforlig for at få en ende på sagen.Premium
Sådan kommer den nye coronapas-app til at se ud
Nu er der ikke længe til, at danskerne får mulighed for at downloade et coronapas, der er mindre afslørende i forhold til brugernes personlie sundhedsoplysninger. Se hvordan det nye pas kommer til at se ud.
Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.