Derfor skal Trustpilot børsnoteres: Skal være en "kategori-definerende virksomhed"

Trustpilot vil med en børsnotering cementere sin position som den vigtigste spiller for kundeanmeldelser.

Med en børsnotering i London håber danskstiftede Trustpilot på at kunne rejse over 300 millioner kroner.

Sådan lyder det fra selskabets direktør Peter Holten Mühlmann i forbindelse med selskabets planer om en børsnotering.

Pengene skal sætte yderligere turbo på væksten og være med til at gøre Trustpilot til en "kategori-definerende virksomhed".

Sådan siger han til Finans.

"Det betyder, at vi i stigende grad skal være en virksomhed med en offentlig platform. En børsnotering er en fantastisk mulighed for at få en større offentlig platform, og det gør muligheden for at rejse penge nemmere, så vi kan investere mere i vækst," siger han til mediet, hvor han også understreger, at han uanset børsnotering eller ej fortsætter som direktør i selskabet, som han stiftede i 2007.

I interviewet fortæller han, hvordan Trustpilot under corona-krisen har oplevet en stor stigning i antallet af forbrugere og virksomheder, der benytter sig af den store platform fyldt med kundeanmeldelser.

Den øgede brug af Trustpilot forventer Peter Holten Mühlmann vil blive ved også efter coronakrisen og fortsætte i de næste 10 år.

I en meddelelse i forbindelse med Trustpilots børsplaner fortæller Peter Holten Mühlmann, at børsnoteringen vil give Trustpilot mulighed for at fortsætte de senere års fremdrift og er en stor milepæl for selskabet.

Læs mere: Trustpilot på vej mod børsnotering: Vil rejse mere end 300 millioner kroner

I 2020 omsatte Trustpilot for 700 millioner kroner - en stigning på 25 procent sammenlignet med 2019.

Generelt har Trustpilot år efter år kunne fremvise tocifrede vækstrater igennem selskabets historie, som i de senere år primært har handlet om at få flere og flere kunder og virksomheder til at benytte platformen.

Som følge har fokus på at tjene penge været i baggrunden, og Trustpilot kunne således efter regnskabet for 2019 notere et samlet tab på over en milliard kroner.

Læs mere: Trustpilot har tabt over en milliard kroner siden 2007: "Hvis vi ser bort fra det og udelukkende på kerneforretningen, er virksomheden profitabel"

Senest er det dog lykkes at fremvise et positivt justeret driftsresultat før renter, skat og afskrivninger (ebitda) på 6,1 mio. dollar (justerede resultater fjerner ofte reelle omkostninger til eksempelvis aktieoptioner, red.), skriver Finans.Premium
Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere
I marts forlød det, at Microsoft var svært interesseret i at købe chatplatformen Discord for over 10 milliarder dollar. Men planen er tilsyneladende gået i vasken.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.