Ny nordisk koncern bag talegenkendelsessoftware åbner udviklingsafdeling i Aarhus

Den nordiske koncern Omilon bestående af de to tidligere virksomheder Max Manus og Conscriptor, der står bag talebaserede løsninger, placerer sin udviklingsafdeling i Danmark.

Omilon, der er en helt ny nordisk koncern med fokus på talebaserede løsninger, har valgt at placere sin udviklingsafdeling i Aarhus.

Det oplyser selskabet i en meddelelse til Computerworld.

Den nordiske koncern, der i dag har 220 medarbejdere, er resultatet af kapitalfonden Verdanes opkøb af de to virksomheder norske Max Manus og svenske Conscriptor i 2020, som begge har fokus på talegenkendelsessoftware.

I Danmark har Max Manus alle de fem sundhedsregioner som kunder, og selskabet har leveret talegenkendelse til over 7.000 brugere i Danmark.

Læs mere om det store fusion her: Kapitalfond fusionerer to nordiske it-virksomheder: Vil erobre Norden med talegenkendelse og fordoble patienttiden

15 udviklere ved udgangen af 2021
Udviklingsafdelingen i Danmark er en central brik i den nye koncerns ambitioner om at udvikle egne talebaserede løsninger specifikt til de nordiske markeder med nordisk sproggenkendelse.

"Udviklingen af vores egen IP giver transparens og fuld kontrol, men kræver mange ressourcer i forhold til udvikling. Derfor har vi besluttet at etablere en ny og stærkere udviklingsafdeling, som placeres i Danmark," udtaler Henric Carlsson, Group CEO i Omilon.

Forventningen er, at den danske udviklingsafdeling vil komme til at huse 15 udviklere ved udgangen af året. Derudover kigger selskabet ind i nye ansættelser i 2022, lyder det.

Derfor faldt valget på Aarhus
Valget på Aarhus som lokation for den nye udviklingsafdeling sker på baggrund af gode vilkår for rekruttering af nye udviklere i kraft af byens uddannelsesinstitutioner og mange it-virksomheder, mener koncernens udviklingschef.

"I Aarhus har vi et utroligt godt IT-miljø, og talentmassen af både klassiske udviklere og udviklere med en baggrund i datascience er stor. Begge kategorier skal vi bruge flere af fremover, og jagten på nye udviklere er allerede skudt i gang," lyder det fra udviklingschef Per Lundvald.

De nye udviklere i Aarhus skal hos Omilon blandt andet have fokus på, hvordan man med talegenkendelse og -løsninger kan lette opgaver for medarbejdere inden for sundhedsvæsenet, kommuner, politiet og andre offentlige institutioner.

"Vi tror på, at talegenkendelse blot er det første skridt på en længere rejse mod taleløsninger, der ikke blot genkender, men også forstår det talte input. Vi kommer til at fokusere mere på, hvordan teknologier som deep learning og kunstig intelligens kan optimere den måde, som mennesker og computer arbejder sammen på," lyder det videre fra udviklingschefen.

Læs også: Lille dansk it-hus har udviklet AI-baseret talegenkendelse på otte måneder: "Det er så stor en satsning at bygge sin egen software til talegenkendelse"Premium
Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere
I marts forlød det, at Microsoft var svært interesseret i at købe chatplatformen Discord for over 10 milliarder dollar. Men planen er tilsyneladende gået i vasken.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.