Artikel top billede

Sådan ser danske Netcompanys bud på et corona-pas ud. Foto: Youtube

Israel indfører digitalt vaccine-pas: Ny mobil-app kan give adgang til koncerter og restauranter

Med en app i hånden kan vaccinerede israelere nu til koncerter og få adgang til fitnesscentre.

Et nyt digitalt vaccinepas betyder, at israelerne som har modtaget corona-vaccinen i fremtiden kan begynde at nyde nogle af friheder, som har været umuligt gjort af landets nedlukning.

Det skriver The Guardian.

I Israel er knap 50 procent af befolkningen nu vaccineret, og nu kan de vaccinerede borgere få adgang til eksempelvis koncerter, fitnesscentre og hoteller, hvis de fremviser en mobil-app ved indgangen.

I starten af marts vil de israelske vaccinepas også give adgang til restauranter og barer

”Nu får vi at se, hvordan en tilbagevenden til en næsten normal tilværelse ser ud,” siger den israelske sundhedsminister Yuli Edelstein ifølge The Guardian.

Læs også: Regeringen vil udvikle et digital vaccinepas: Skal være klar om fire måneder

Dansk coronapas på vej

Herhjemme har Regeringen også besluttet, at der skal udvikles et digital coronapas, der gør det muligt at dokumentere din vaccinationsstatus.

Det er planen, at passet skal være færdigudviklet i løbet af fire måneder, og ligesom i Israel er det meningen, at passet skal give kultur- og erhvervslivet mulighed for at åbne op for større arrangementer tidligere.

Netcompany har allerede udviklet en prototype på et corona-pas, der udover vaccinationsstatus også indeholder vise resultater af corona-test og antistof-test.
Ønsker du allerede i dag at dokumentere din covid19-vaccionation, så kan det gøres via appen MinLæge.

Læs mere:
Netcompany klar til at byde på dansk corona-pas: Sådan ser selskabets app ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere