Artikel top billede

Sådan ser danske Netcompanys bud på et corona-pas ud. Foto: Youtube

Israel indfører digitalt vaccine-pas: Ny mobil-app kan give adgang til koncerter og restauranter

Med en app i hånden kan vaccinerede israelere nu til koncerter og få adgang til fitnesscentre.

Et nyt digitalt vaccinepas betyder, at israelerne som har modtaget corona-vaccinen i fremtiden kan begynde at nyde nogle af friheder, som har været umuligt gjort af landets nedlukning.

Det skriver The Guardian.

I Israel er knap 50 procent af befolkningen nu vaccineret, og nu kan de vaccinerede borgere få adgang til eksempelvis koncerter, fitnesscentre og hoteller, hvis de fremviser en mobil-app ved indgangen.

I starten af marts vil de israelske vaccinepas også give adgang til restauranter og barer

”Nu får vi at se, hvordan en tilbagevenden til en næsten normal tilværelse ser ud,” siger den israelske sundhedsminister Yuli Edelstein ifølge The Guardian.

Læs også: Regeringen vil udvikle et digital vaccinepas: Skal være klar om fire måneder

Dansk coronapas på vej

Herhjemme har Regeringen også besluttet, at der skal udvikles et digital coronapas, der gør det muligt at dokumentere din vaccinationsstatus.

Det er planen, at passet skal være færdigudviklet i løbet af fire måneder, og ligesom i Israel er det meningen, at passet skal give kultur- og erhvervslivet mulighed for at åbne op for større arrangementer tidligere.

Netcompany har allerede udviklet en prototype på et corona-pas, der udover vaccinationsstatus også indeholder vise resultater af corona-test og antistof-test.
Ønsker du allerede i dag at dokumentere din covid19-vaccionation, så kan det gøres via appen MinLæge.

Læs mere:
Netcompany klar til at byde på dansk corona-pas: Sådan ser selskabets app ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere