Javascript er det mest populære programmeringssprog lige nu - se listen over de 20 mest hotte sprog her

Webprogrammeringssproget Javascript cementerer endnu en gang sin position som det mest populære programmeringssprog hos analysevirksomhed. Imens buldrer Python dog frem. Se liste over de 20 mest populære sprog her.

Javascript eller blot JS, der især har fundet sin anvendelse inden for web-programmering, er lige nu det mest udbredte programmeringssprog.

Det konkluderer RedMonk i sin seneste ranking af verdens mest populære sprog, skriver ZDnet.

Dermed cementerer Javascript, der blev lanceret for 25 år siden, sin førerposition, eftersom RedMonk i sin seneste opgørelse også havde det dynamiske programmeringssprog helt i top.

Det bliver til en andenplads for Python, som igennem de seneste par år langsomt er steget fra henholdsvis fjerde til tredjepladsen i hitparaden, men som i den seneste tid har hensat Oracles Java til tredjepladsen, som også er tilfældet i den nyeste rangliste.

Populariteten med Python hænger nok unægteligt sammen med, at det blandt andet bredt anvendes til programmering inden for områder som AI og data mining.

RedMonk baserer sin rangliste på data fra henholdsvis GitHub og udviklerdelingsplatformen Stack Overflow.

Men når det kommer til den faktiske udbredelse af programmeringssprogene - og ikke blot hvor populære de er - opgør andre analysehuse Pyhtons udbredelse til at være så massiv, at det for tiden er det mest anvendte programmeringssprog.

Læs mere om det her: Python buldrer forbi Java: Er nu verdens næstmest anvendte programmeringssprog - se listen over de 10 mest anvendte sprog her

Blandt de programmeringssprog, der er steget i popularitet i den seneste tid finder vi blandt andet Microsofts TypeScript, som er steget fra 9.- til 8.-pladsen, mens Mozillas Rust er steget en plads til 19. position.

Kotlin, som især anvendes til Android-udvikling, stiger en plads til nummer 18, mens Googles Go falder en plads til nummer 16.

Herunder kan du se hele top 20 listen:
JavaScript

1. JavaScript
2. Python
3. Java
4. PHP
5. C#
6. C++
7. CSS
8. TypeScript
9. Ruby
10. C
11. Swift
12. R
13. Objective-C
14. Shell
15. Scala
16. Go
17. PowerShell
18. Kotlin
19. Rust
20. Perl

Læs også: Her er de 20 mest populære programmeringssprog: C overhaler Java for første gang i fem årPremium
Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere
I marts forlød det, at Microsoft var svært interesseret i at købe chatplatformen Discord for over 10 milliarder dollar. Men planen er tilsyneladende gået i vasken.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.