Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Dusørjægerne på lukrativt overarbejde: Finder stadigt flere sårbarheder og bugs – og det lønner sig

Hackerne finder stadigt flere fronter it-systemer kan angribes fra – og det giver dusørjægerne travlt og skruer findelønnen op.

It-systemer kloden over står mere sårbart hen, i takt med at corona-pandemien har hjemsendt befolkningen fra både kontorer og skolebænke.

Og det har både dusørjægere samt dem der betaler dem findeløn, for at opdage sårbarheder, øjnet.

Ifølge The Hacker Report 2021 fra dusør-platformen ’HackerOne’, har de seneste 12 måneder sendt de etiske hackere på overarbejde, med en vækst på 63 procent i antallet af fundne sårbarheder.

Dusørjægerne har samtidig taget sig godt betalt for arbejdet, som sammenlagt har nettet dem 40 millioner dollar, over dobbelt så meget som de 19 millioner, som platformen udbetalte i 2019, skriver netmediet ZDNet.

Mens gevinsterne er en stor motivationsfaktor blandt 76 procent af dusørjægerne ifølge undersøgelsen, svarer 85 procent af de gør det for øvelsens skyld, mens to tredjedel siger at de også gør det for underholdningens skyld.

Nye fronter

Mens dusørjægerne typisk leder efter sårbarheder i hjemmesider og web-apps, er antallet af sårbarheder fra tre flanker vokset markant.

De nye flanker findes i Android-økosystemet, IoT-enheder samt deres API’er.

Læs også: Microsoft har udbetalt 88 millioner kroner i dusører: Covid-19 har været godt for it-sikkerheden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere