Artikel top billede

Dusørjægerne på lukrativt overarbejde: Finder stadigt flere sårbarheder og bugs – og det lønner sig

Hackerne finder stadigt flere fronter it-systemer kan angribes fra – og det giver dusørjægerne travlt og skruer findelønnen op.

It-systemer kloden over står mere sårbart hen, i takt med at corona-pandemien har hjemsendt befolkningen fra både kontorer og skolebænke.

Og det har både dusørjægere samt dem der betaler dem findeløn, for at opdage sårbarheder, øjnet.

Ifølge The Hacker Report 2021 fra dusør-platformen ’HackerOne’, har de seneste 12 måneder sendt de etiske hackere på overarbejde, med en vækst på 63 procent i antallet af fundne sårbarheder.

Dusørjægerne har samtidig taget sig godt betalt for arbejdet, som sammenlagt har nettet dem 40 millioner dollar, over dobbelt så meget som de 19 millioner, som platformen udbetalte i 2019, skriver netmediet ZDNet.

Mens gevinsterne er en stor motivationsfaktor blandt 76 procent af dusørjægerne ifølge undersøgelsen, svarer 85 procent af de gør det for øvelsens skyld, mens to tredjedel siger at de også gør det for underholdningens skyld.

Nye fronter

Mens dusørjægerne typisk leder efter sårbarheder i hjemmesider og web-apps, er antallet af sårbarheder fra tre flanker vokset markant.

De nye flanker findes i Android-økosystemet, IoT-enheder samt deres API’er.

Læs også: Microsoft har udbetalt 88 millioner kroner i dusører: Covid-19 har været godt for it-sikkerheden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere





mest debatterede artikler

Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.