(Foto: Dan Jensen)

Microsoft har udbetalt 88 millioner kroner i dusører: Covid-19 har været godt for it-sikkerhden

Microsoft har langet 88 millioner kroner over bordet i dusør til udviklere og hackere, der har hjulpet med at finde bugs i selskabets systemer.

Microsoft har over de seneste 12 måneder udbetalt 13,7 millioner dollar - omkring 88 millioner kroner - til udviklere, som har hjulpet selskabet med at finde bugs i dets systemer.

Pengene er blevet udbetalt som dusører under en række forskellige programmer, som Microsoft har sat i søen.

En hel stribe af de andre store software-selskaber har tilsvarende programmer.

Udsigten til at tjene penge på at finde sikkerhedshuller og bugs i systemerne er noget, der har vist sig at appellere til hackere, som gerne vil bruge deres skills i den gode sags tjeneste fremfor i kriminalitetens.

De 88 millioner kroner er mere end tre gange mere end det beløb, som Microsoft udbetalte i dusører i samme periode et år tidligere.

Det skyldes, at antallet af indrapporterede bugs er vokset betydeligt - blandt andet fordi Microsoft i det seneste år har søsat seks nye dusør-områder og flere såkaldte ‘research challenges’, der alle rummer muligheden for at tjene penge for hackerne.

De har fokus på at finde sårbarheder i blandt andet Dynamics 365, Azure, Edge on Chromium, XBox og Windows.

Microsoft meddeler, at de i alt otte nye områder har ‘tiltrukket mere end 1.000 godkendte indrapporteringer fra mere end 300 udviklere på seks kontinenter.’

Ifølge selskabet har Covid-19 haft en tydeligt effekt på antallet af indrapporteringer. Det kan skyldes, at udviklerne har haft mere tid derhjemme til at nørde igennem med koderne.

Du kan læse mere om Microsofts nye dusør-programmer her.

Læs også:

Microsoft fordobler dusør til hackere: Tilbyder over 250.000 for at afsløre Azure-sårbarheder

Apple åbner dusør-program for første gang: Nu kan alle finde bugs i Apples programmer

Mozilla tredobler dusøren for at finde sikkerhedshuller i Firefox

USA lokker hackere med stor dusør: Kan I hacke vores satellitter?

Apple tilbyder hackere fire gange højere dusør end Microsoft: Her er belønningen for at finde sårbarheder i din iPhone

Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.