Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Det ved vi om Solarwinds- og Hafnium-hackene, Peter Cabellos nye job som CDO og Vestagers plan for et tech-selvstændigt Europa

Podcast - Inde i Maskinen: Microsoft spiller central rolle i to meget alvorlige it-sikkerhedssager, der har ramt et stort antal virksomheder. Hvem er i farezonen? Og hvorfor? Og så kigger vi på, om rollen som CDO er begyndt at vinde frem fremfor CIO-rollen. Hør Computerworlds ugentlige podcast.

Inde i Maskinen er en ugentlig podcast fra Computerworld. Med Inde i maskinen tager vi hver uge et skridt tilbage og ser på ugens it-historier.

Hvad sker der? Hvorfor sker det? Og hvad er for tendenser, trends og begivenheder der ligger bag?

Alt sammen ting vi normalt dækker på Computerworld.dk - men med Inde i Maskinen får du også historien bag ved.

I denne episode, optaget torsdag d. 11. marts, går vi tæt på:

1) Tusindvis af firmaer er blevet hacket gennem en sårbarhed i softwaren fra Solarwinds – og nu spøger endnu en stor sårbarhed, der er blevet udnyttet af kinesiske Hafnium. Hvad er det, der sker? Og hvem er i farezonen?. Computerworlds it-sikkerhedsjournalist Ditte Vinterberg Weng er med i studiet til at give et overblik overudviklingen.

2) Magrethe Vestager har i sin egenskab af konkurrencekommisær i EU lanceret en storstilet plan, der skal gøre Europa mere uafhængig. Men hvad indeholder de store ord – og følger der penge og initiativer med? Redaktør Jakob Schjoldager har kigget nærmere på det vi ved om milliard-planen.

3) Til sidst ønsker vi Peter Cabello Holmberg tillykke med det nye job. Peter Cabello blev Årets CIO i 2020 for sit arbejde som CIO hos Pandora, men i begyndelsen af 2021 var det slut. Nu skal Peter Cabello trække i arbejdstøjet som CDO for Fiskars. Er der en tendens i udskiftningerne på CIO-pladserne – og skal man frygte sin CDO, hvis man arbejder med it?

Vært på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld.

Husk også du kan abonnere på Inde i maskinen på iTunes (link), Spotify (link), Google Podcast (link) eller RSS (link).

Har du kommentarer eller forslag til podcasten er du velkommen til at skrive til lja@cw.dk.

Lyt videre: Du finder alle podcast i serien her