Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Det ved vi om Solarwinds- og Hafnium-hackene, Peter Cabellos nye job som CDO og Vestagers plan for et tech-selvstændigt Europa

Podcast - Inde i Maskinen: Microsoft spiller central rolle i to meget alvorlige it-sikkerhedssager, der har ramt et stort antal virksomheder. Hvem er i farezonen? Og hvorfor? Og så kigger vi på, om rollen som CDO er begyndt at vinde frem fremfor CIO-rollen. Hør Computerworlds ugentlige podcast.

Inde i Maskinen er en ugentlig podcast fra Computerworld. Med Inde i maskinen tager vi hver uge et skridt tilbage og ser på ugens it-historier.

Hvad sker der? Hvorfor sker det? Og hvad er for tendenser, trends og begivenheder der ligger bag?

Alt sammen ting vi normalt dækker på Computerworld.dk - men med Inde i Maskinen får du også historien bag ved.

I denne episode, optaget torsdag d. 11. marts, går vi tæt på:

1) Tusindvis af firmaer er blevet hacket gennem en sårbarhed i softwaren fra Solarwinds – og nu spøger endnu en stor sårbarhed, der er blevet udnyttet af kinesiske Hafnium. Hvad er det, der sker? Og hvem er i farezonen?. Computerworlds it-sikkerhedsjournalist Ditte Vinterberg Weng er med i studiet til at give et overblik overudviklingen.

2) Magrethe Vestager har i sin egenskab af konkurrencekommisær i EU lanceret en storstilet plan, der skal gøre Europa mere uafhængig. Men hvad indeholder de store ord – og følger der penge og initiativer med? Redaktør Jakob Schjoldager har kigget nærmere på det vi ved om milliard-planen.

3) Til sidst ønsker vi Peter Cabello Holmberg tillykke med det nye job. Peter Cabello blev Årets CIO i 2020 for sit arbejde som CIO hos Pandora, men i begyndelsen af 2021 var det slut. Nu skal Peter Cabello trække i arbejdstøjet som CDO for Fiskars. Er der en tendens i udskiftningerne på CIO-pladserne – og skal man frygte sin CDO, hvis man arbejder med it?

Vært på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld.

Husk også du kan abonnere på Inde i maskinen på iTunes (link), Spotify (link), Google Podcast (link) eller RSS (link).

Har du kommentarer eller forslag til podcasten er du velkommen til at skrive til lja@cw.dk.

Lyt videre: Du finder alle podcast i serien herCIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.