Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Joe Biden strammer skruen yderligere på Huawei: Spænder ben for samarbejde med underleverandører om 5G

Den amerikanske præsident Joe Biden skruer op for kravene til amerikanske virksomheder, der samarbejder med Huawei. Dermed bliver det endnu sværere for selskabet at levere 5G-udrulningen

Der er ingen udsigter til, at den amerikanske regering kommer til at lempe sanktionerne mod den kinesiske teleudbyder Huawei.

Selv efter skiftet på præsidentposten fortsætter Joe Biden den benhårde kurs mod det kinesiske selskab, og strammer nu skruen yderligere.

Den amerikanske præsident tilføjer yderligere begrænsninger for leverandører til Huawei, skriver Reuters der har talt med en række kilder tæt på processen.

Læs også: USA's pres på tele-gigant viser sin effekt: Huawei taber markedsandele

Dermed bliver der ikke blødt op på tilgangen til den kinesiske telekommunikationsvirksomhed som Donald Trump indførte, mens han var præsident.

Trump indførte en række krav for at det amerikanske handelsministrium kunne godkende, at enkelte leverandører fortsat kunne samarbejde med Huawei.

De nye krav kommer dog også til at ramme eksisterende kontrakter, lyder det fra nyhedsbureauet.

Dermed strammer Joe Biden skruen yderligere over for det kinesiske firma, der siden 2018 har kæmpet med den amerikanske regering, der mener selskabet udgør en sikkerhedsrisiko for hele den vestlige verden.

Læs også: Joe Biden gennemfører Trump-lovgivning mod Kina: Vil begrænse kinesiske it-virksomheder

Afviste milliarder i kontrakter

I janaur afviste Donald Trumps regering ifølge Reuters 116 anmodninger om at bøje reglerne og fortsat samarbejde med Huawei.

De mange kontrakter som Trump vendte tommelfingeren ned på havde en samlet værdi på 119 milliarder dollar. I stedet accepterede man at bøje reglerne i fire tilfælde. De kontrakter, der fik dispensation, havde en samlet værdi på 20 millioner dollar.

Både Huawei og det amerikanske handelsministerium har afvist over for Reuters at kommentere på muligheden for yderligere restriktioner mellem Huawei og USA's it-virksomheder.

Reuters har set en af de omstødte licenser, hvor det angiveligt fremgår, at enheder ikke må bruges bruges "med eller i nogen 5G-enheder."

Dermed får Huawei altså endnu en ulempe i den globale konkurrence om udrulningen af 5G-netværket, når selskabet tilsyneladen ikke må få del i enheder fra USA.

Læs også: Huawei på vej med strategisk skifte: Vil producere elbiler