Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Huawei vil kræve betaling fra Apple og Samsung for brug af 5G-teknologi

Den kinesiske televirksomhed Huawei åbner nu op for at tage betaling på licens for at bruge et af selskabet tusindvis af 5G-patenter.

Fremover kan selskaber som Apple og Samsung se frem til at skulle betale Huawei for at bruge nogle af selskabets 5G-patentener.

Planene for det kinesiske telekommunikationsfirma er, at opkræve licens per enhed, der bruger teknologien.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg, der samtidig forudser en potentiel lukrativ forretning for Huawei, der har haft svære vilkår siden selskabet er blevet frosset ude af den amerikanske regering.

Huawei har langt størstedelen af verdens patenter på 5G-teknologien, og fremover skal andre virksomheder altså regne med at betale godt 2,5 dollar per enhed med 5G-teknolgien ombord, skriver Bloomberg.

Strategien er at omgå sanktionerne USA har lagt ned over selskabet, og dermed fortsat levere sin teknolgi til amerikanske virksomheder.

Det er ikke muligt i dag, hvor Joe Biden har valgt at udvide forbuddet mod den kinesiske tele-producent.

Læs mere her: Joe Biden strammer skruen yderligere på Huawei: Spænder ben for samarbejde med underleverandører om 5G

Ifølge mediet CNBC har Huawei mere end 3.000 5G-patenter og det er altså flere end nogen andre virksomheder i verden.

Målet for Huawei er at sælge sin 5G-teknologi til en lavere pris en konkurrenterne hos Nokia, Ericsson og Qualcomm, der alle har fået kraftig medvind efter USA's advarsler mod at samarbejde med Huawei.

Læs også: USA's pres på tele-gigant viser sin effekt: Huawei taber markedsandele
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere