Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Huawei vil kræve betaling fra Apple og Samsung for brug af 5G-teknologi

Den kinesiske televirksomhed Huawei åbner nu op for at tage betaling på licens for at bruge et af selskabet tusindvis af 5G-patenter.

Fremover kan selskaber som Apple og Samsung se frem til at skulle betale Huawei for at bruge nogle af selskabets 5G-patentener.

Planene for det kinesiske telekommunikationsfirma er, at opkræve licens per enhed, der bruger teknologien.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg, der samtidig forudser en potentiel lukrativ forretning for Huawei, der har haft svære vilkår siden selskabet er blevet frosset ude af den amerikanske regering.

Huawei har langt størstedelen af verdens patenter på 5G-teknologien, og fremover skal andre virksomheder altså regne med at betale godt 2,5 dollar per enhed med 5G-teknolgien ombord, skriver Bloomberg.

Strategien er at omgå sanktionerne USA har lagt ned over selskabet, og dermed fortsat levere sin teknolgi til amerikanske virksomheder.

Det er ikke muligt i dag, hvor Joe Biden har valgt at udvide forbuddet mod den kinesiske tele-producent.

Læs mere her: Joe Biden strammer skruen yderligere på Huawei: Spænder ben for samarbejde med underleverandører om 5G

Ifølge mediet CNBC har Huawei mere end 3.000 5G-patenter og det er altså flere end nogen andre virksomheder i verden.

Målet for Huawei er at sælge sin 5G-teknologi til en lavere pris en konkurrenterne hos Nokia, Ericsson og Qualcomm, der alle har fået kraftig medvind efter USA's advarsler mod at samarbejde med Huawei.

Læs også: USA's pres på tele-gigant viser sin effekt: Huawei taber markedsandele
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere