Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Huawei vil kræve betaling fra Apple og Samsung for brug af 5G-teknologi

Den kinesiske televirksomhed Huawei åbner nu op for at tage betaling på licens for at bruge et af selskabet tusindvis af 5G-patenter.

Fremover kan selskaber som Apple og Samsung se frem til at skulle betale Huawei for at bruge nogle af selskabets 5G-patentener.

Planene for det kinesiske telekommunikationsfirma er, at opkræve licens per enhed, der bruger teknologien.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg, der samtidig forudser en potentiel lukrativ forretning for Huawei, der har haft svære vilkår siden selskabet er blevet frosset ude af den amerikanske regering.

Huawei har langt størstedelen af verdens patenter på 5G-teknologien, og fremover skal andre virksomheder altså regne med at betale godt 2,5 dollar per enhed med 5G-teknolgien ombord, skriver Bloomberg.

Strategien er at omgå sanktionerne USA har lagt ned over selskabet, og dermed fortsat levere sin teknolgi til amerikanske virksomheder.

Det er ikke muligt i dag, hvor Joe Biden har valgt at udvide forbuddet mod den kinesiske tele-producent.

Læs mere her: Joe Biden strammer skruen yderligere på Huawei: Spænder ben for samarbejde med underleverandører om 5G

Ifølge mediet CNBC har Huawei mere end 3.000 5G-patenter og det er altså flere end nogen andre virksomheder i verden.

Målet for Huawei er at sælge sin 5G-teknologi til en lavere pris en konkurrenterne hos Nokia, Ericsson og Qualcomm, der alle har fået kraftig medvind efter USA's advarsler mod at samarbejde med Huawei.

Læs også: USA's pres på tele-gigant viser sin effekt: Huawei taber markedsandele
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.