Mark Zuckerberg: Apple-opdatering kan styrke Facebooks position

Facebooks grundlægger Mark Zuckerberg mener nu, at Apples kontroversielle opdatering kan blive en fordel for det sociale medie. Mange spår dog, at opdateringen vil være en betydelig kæp i hjulet for Facebook.

Stifteren og topchef for Facebook, Mark Zuckerberg, føler sig overbevist om, at Apples kontroversielle iOS 14-opdatering vil være en fordel for verdens største sociale medie.

Zuckerberg er overbevist om, at Facebook “vil være i stand til at navigere igennem” Apples planlagte opdatering.

Det skriver erhvervsmediet CNBC.

Den kommende iPhone-opdatering kommer til at forhindre selskaber som Facebook i at opsamle oplysninger om brugerne, med mindre man aktivt har godkendt det.

Derfor forventes opdateringen at være en markant kæp i hjulet på Facebook, hvis forretningsmodel baserer sig på at sælge oplysningerne om platformens brugere til annoncører.

Læs også: Margrethe Vestager melder sig ind i privacy-kampen mellem Apple og Facebook: Alle apps skal behandles lige

Men det mener Facebooks topchef altså ikke nødvendigvis er et problem.

“Det er muligt, at vi vil stå i en endnu stærkere position, hvis Apples ændringer opfordrer flere virksomheder til at foretage mere af deres salg gennem vores platforme ved at gøre det sværere for dem (virksomhederne, red.) at bruge data til at finde frem til de relevante kunder uden for vores platforme,” lyder det fra Facebook-topchefen.

Facebook har tidligere fortalt, at Apples ændringer kan føre til et fald på 50 procent i såkaldt Audience Network-annoncering. Det repræsenterer dog under 10 procent af Facebook samlede omsætning, lød det sidste år fra selskabets finansdirektør for at berolige investorerne.

Opdateringen er blevet udfordret
Apples kommende opdatering til sin populære iPhone er langt fra gået ubemærket hen.

De franske myndigheder valgte tidligere på ugen ikke at forsøge at bremse udrulningen af de nye privacy-funktioner, men åbnede samtidig en sag mod selskabet.

Frankrigs konkurrencemyndigheder er nemlig bekymret for, om Apple misbruger sin position som verdens største smartphone-producent til at udelukke andre virksomheder.

Du kan høre meget mere om den kommende iOS-opdatering, og hvorfor den endda har fået EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager til at blande sig i Computerworlds ugentlige nyhedspodcast lige her:


Husk også du kan abonnere på Inde i maskinen på iTunes (link), Spotify (link), Google Podcast (link) eller RSS (link).

Læs mere her:


Forud for kontroversiel iOS 14-opdatering: Franske myndigheder kan stikke kæp i hjulet for Apples privacy-planer

Myndigheder frikender Apple forud for kontroversiel opdatering
Premium
Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere
I marts forlød det, at Microsoft var svært interesseret i at købe chatplatformen Discord for over 10 milliarder dollar. Men planen er tilsyneladende gået i vasken.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.