Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Wikipedia på vej med ny betalingstjeneste: Vil have tech-giganterne til at hoste op

Apple, Google, Amazon og Facebook har nydt godt af den gratis information, der er tilgængelig på Wikipedia. Men det vil Wikipedia nu lave om på. Derfor lanceres en ny betalingstjeneste, der skal få tech-giganterne til at hoste op.

Wikimedia Foundation, der står bag online-encyklopædien Wikipedia, vil have tech-giganterne til at betale for den information, der høstes gratis.

Derfor lancerer selskabet Wikimedia Enterprise senere på året, som er en ny betalingstjeneste til tech-selskaber som Amazon, Google, Apple og Facebook.

Det skriver The Wired.

Tech-giganterne er flittige brugere af Wikipedias informationer til blandt andet stemmeassistenter, søgninger, apps, kort og nyheder.

Her ser Wikimedia nu en række indtægter, der kan hentes hjem, hvis tech-giganterne er villige til at betale for informationen.

Mediet kan ikke oplyse detaljer om, hvor meget selskaberne kommer til at betale for tjenesten.

Men håbet er, at det bliver tilstrækkeligt til, at Wikimedia Foundation er i stand til at fortsætte sine aktiviteter i fremtiden.

Wikimedia er allerede i dialog med tech-selskaberne. Aftaler med selskaberne kan lande så tidligt som til juni, forlyder det.

Læs også: DDoS-angreb sendte Wikipedia i knæ: Lukkede ned i Europa og Mellemøsten

"Dette er første gang, at Wikimedie Foundation anerkender, at kommercielle brugere er brugere af vores service," siger Lane Becker, seniordirektør i selskabet.

"Vi har vidst, at de er der, men vi behandlede dem aldrig rigtig som en brugerbase," tilføjer hun.

Wikipedia har været drevet af en form for internet-idealisme, hvor tusindsvis af frivillige har føjet information til sitet uden at få betaling for det.

Derfor vil selskabet også observere brugernes reaktion på det nye udspil over de kommende måneder, lyder det.
IT-JOB

ChronosHub

Backend Udvikler

Continia Software A/S

Software Engineer - Frontend

Capgemini Danmark A/S

Scrum Master
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.