Artikel top billede

Hemmelig sensor afsløret i Apple-produkt

Den hemmelige chip måler blot to gange 1,5 millimeter og sidder i bunden af Apples HomePod Mini-højttaler

Apples lancerede i november den nye højttaler, Homepod Mini.

Men nu – flere måneder senere – er der i højttaleren blevet opdaget en ny og hemmelig sensor, der blot måler to gange 1,5 millimeter.

Det er folkene bag den amerikanske hjemmeside iFixit, der har specialiseret sig i at skille elektronikprodukter ad, som har fundet den hemmelige sensor, der kan måle temperaturen og luftfugtigheden i det lokale, hvor højttaleren er placeret.

Udviklet af Texas Instruments

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg bærer chippen navnet HDC2010 og er udviklet af Texas Instruments.

Tilsyneladende er chippen ikke aktiveret i øjeblikket, men ifølge Bloomberg er det muligt, at Apple på et senere tidspunkt kan aktivere sensoren via en softwareopdatering.

Ifølge Bloomberg er det desuden værd at hæfte sig ved, at sensoren er placeret i den nederste ydrekant af højttaleren tæt ved strømkablet, hvilket indikerer, at sensoren ikke skal måle temperaturen og fugtigheden inde i selve højttalerne, men er designet til at foretage målinger af det ydre miljø.

Man kan forestille sig at sensoren kan spille en rolle i det intelligente hjem, hvor eksempelvis internetstyrede ventilatorer eller gardiner kan aktiveres, hvis temperaturen eller luftigheden bliver for høj.

Vælger Apple ikke at aktivere chippen, så vil det dog ikke være første gang, at Apple sender et produkt på markedet med en uudnyttet hardware-funktionalitet.

Eksempelvis indeholdte de første generationer af Apples iPhones en chip, der gjorde det muligt at modtage FM-radio. Apple valgte dog aldrig at aktivere den funktion i telefonerne.

Læs også: Derfor gik det galt: Apples seneste flop var dødfødt fra begyndelsen

Hør mere: Apple er også ved at lægge sig ud med Facebook og Google gennem en kommende iOS opdatering. Hør om den historie i Computerworlds nyhedspodcast.

Husk også du kan abonnere på Inde i maskinen på iTunes (link), Spotify (link), Google Podcast (link) eller RSS (link).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere