Artikel top billede

Hemmelig sensor afsløret i Apple-produkt

Den hemmelige chip måler blot to gange 1,5 millimeter og sidder i bunden af Apples HomePod Mini-højttaler

Apples lancerede i november den nye højttaler, Homepod Mini.

Men nu – flere måneder senere – er der i højttaleren blevet opdaget en ny og hemmelig sensor, der blot måler to gange 1,5 millimeter.

Det er folkene bag den amerikanske hjemmeside iFixit, der har specialiseret sig i at skille elektronikprodukter ad, som har fundet den hemmelige sensor, der kan måle temperaturen og luftfugtigheden i det lokale, hvor højttaleren er placeret.

Udviklet af Texas Instruments

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg bærer chippen navnet HDC2010 og er udviklet af Texas Instruments.

Tilsyneladende er chippen ikke aktiveret i øjeblikket, men ifølge Bloomberg er det muligt, at Apple på et senere tidspunkt kan aktivere sensoren via en softwareopdatering.

Ifølge Bloomberg er det desuden værd at hæfte sig ved, at sensoren er placeret i den nederste ydrekant af højttaleren tæt ved strømkablet, hvilket indikerer, at sensoren ikke skal måle temperaturen og fugtigheden inde i selve højttalerne, men er designet til at foretage målinger af det ydre miljø.

Man kan forestille sig at sensoren kan spille en rolle i det intelligente hjem, hvor eksempelvis internetstyrede ventilatorer eller gardiner kan aktiveres, hvis temperaturen eller luftigheden bliver for høj.

Vælger Apple ikke at aktivere chippen, så vil det dog ikke være første gang, at Apple sender et produkt på markedet med en uudnyttet hardware-funktionalitet.

Eksempelvis indeholdte de første generationer af Apples iPhones en chip, der gjorde det muligt at modtage FM-radio. Apple valgte dog aldrig at aktivere den funktion i telefonerne.

Læs også: Derfor gik det galt: Apples seneste flop var dødfødt fra begyndelsen

Hør mere: Apple er også ved at lægge sig ud med Facebook og Google gennem en kommende iOS opdatering. Hør om den historie i Computerworlds nyhedspodcast.

Husk også du kan abonnere på Inde i maskinen på iTunes (link), Spotify (link), Google Podcast (link) eller RSS (link).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.