Artikel top billede

Hemmelig sensor afsløret i Apple-produkt

Den hemmelige chip måler blot to gange 1,5 millimeter og sidder i bunden af Apples HomePod Mini-højttaler

Apples lancerede i november den nye højttaler, Homepod Mini.

Men nu – flere måneder senere – er der i højttaleren blevet opdaget en ny og hemmelig sensor, der blot måler to gange 1,5 millimeter.

Det er folkene bag den amerikanske hjemmeside iFixit, der har specialiseret sig i at skille elektronikprodukter ad, som har fundet den hemmelige sensor, der kan måle temperaturen og luftfugtigheden i det lokale, hvor højttaleren er placeret.

Udviklet af Texas Instruments

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg bærer chippen navnet HDC2010 og er udviklet af Texas Instruments.

Tilsyneladende er chippen ikke aktiveret i øjeblikket, men ifølge Bloomberg er det muligt, at Apple på et senere tidspunkt kan aktivere sensoren via en softwareopdatering.

Ifølge Bloomberg er det desuden værd at hæfte sig ved, at sensoren er placeret i den nederste ydrekant af højttaleren tæt ved strømkablet, hvilket indikerer, at sensoren ikke skal måle temperaturen og fugtigheden inde i selve højttalerne, men er designet til at foretage målinger af det ydre miljø.

Man kan forestille sig at sensoren kan spille en rolle i det intelligente hjem, hvor eksempelvis internetstyrede ventilatorer eller gardiner kan aktiveres, hvis temperaturen eller luftigheden bliver for høj.

Vælger Apple ikke at aktivere chippen, så vil det dog ikke være første gang, at Apple sender et produkt på markedet med en uudnyttet hardware-funktionalitet.

Eksempelvis indeholdte de første generationer af Apples iPhones en chip, der gjorde det muligt at modtage FM-radio. Apple valgte dog aldrig at aktivere den funktion i telefonerne.

Læs også: Derfor gik det galt: Apples seneste flop var dødfødt fra begyndelsen

Hør mere: Apple er også ved at lægge sig ud med Facebook og Google gennem en kommende iOS opdatering. Hør om den historie i Computerworlds nyhedspodcast.

Husk også du kan abonnere på Inde i maskinen på iTunes (link), Spotify (link), Google Podcast (link) eller RSS (link).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere