Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Rogaczewski kan blive tvunget til at luge ud i bestyrelsesposter / Dansk spiludvikler vinder to priser ved festival / Italienske Amazon-ansatte indleder 24-timers strejke

Morgen-briefing: Rogaczewski kan blive tvunget til at luge ud i bestyrelsesposter. Dansk spiludvikler vinder to priser ved festival. Italienske Amazon-ansatte indleder 24-timers strejke. IT-Branchen vil styrke folkeskolen med nyt partnerskab. Cbrain løber med endnu en tysk storordre.

Godmorgen og velkommen til tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Bag tasterne sidder Rasmus Ferdinand Ginman, der sammensætter dagens nyhedsoverblik fra it-verdenen.

Det er desuden i dag klokken 09.00, at Computerworld Summit løber af stablen. En tre-dages, digitale konference spækket med spændende talere og inspiration.

Du kan læse mere om konferencen her, hvor du også kan tilmelde dig gratis.

Rigtig god læselyst.

Rogaczewski kan blive tvunget til at luge ud i bestyrelsesposter

Netcompany-topchefen André Rogaczewski er blevet indstillet til en bestyrelsespost i Spar Nord.

Men den kan ende med at koste ham pladser i andre bestyrelser.

Ved poster i storbanker følger en række skærpede krav, hvilket kan tvinge André Rogaczewski til at opgive andre af hans bestyrelsesposter, skriver Berlingske.

Hvis Netcompany-bossen får plads i Spar Nords bestyrelse kan han i ifølge mediet kun sidde i én anden bestyrelse, medmindre Finanstilsynet giver lov til andet.

Foruden sin plads hos Netcompanys bestyrelse sidder André Rogaczewski hos Dansk Industri, Aalborg Universitet, Berlingske Media, Fire Eater, Blue Cell Therapeutics, Fonden for Entreprenørskab, Auction Group, Payproff og Smarter Airports.

Dansk spiludvikler vinder to priser ved festival

Den danske spiludvikler Ghost Ship Games løber med to fornemme priser ved South by Southwest-festivalen.

Det er spillet Deep Rock Galactic, der 20. marts løb med priser i kategorierne 'Excellence in Multiplayer' og 'Indie Game of the Year'.

"Vi er dybt beærede over at Deep Rock Galactic har vundet begge priser," siger Mikkel Martin Pedersen, spilinstruktør og medstifter af Ghost Ship Games, i en meddelelse.

Deep Rock Galactic har rundet mere end to millioner brugere siden, at spillet gik i luften foråret 2020.

Ghost Ship Games, der står bag, blev stiftet i 2016 og har 25 ansatte i dag.

"Det føles godt at kunne repræsentere den danske spilindustri til et så stort internationalt event som SXSW, og så ovenikøbet vinde to priser. Det siger virkelig noget om, hvilket potentiale den danske spilindustri har," siger Søren Lundgaard, direktør og medstifter af Ghost Ship Games.

Italienske Amazon-ansatte indleder 24-timers strejke

Amazons udbringnings- og lageransatte i Italien har indledt en 24-timers strejke for bedre arbejdsforhold.

Strejken finder sted på Amazon-lagre i Toscana, Firenze og Pisa, skriver CNBC.

Spændingerne mellem Amazon og selskabets fronlinje-personale i Europa og USA er vokset under coronakrisen.

Sidste år strejkede Amazons ansatte i Italien og andre lande for at opnå bedre sikkerhedsforanstaltninger. I januar 2021 forsøgte partnerne at nå til enighed.

Da dette ikke kunne lade sig gøre, er det endt med en konflikt.

Salvatore Pellecchia, generalsekretær i fagforeningen FIT-CISL, fortæller til CNBC, at 75 procent af Amazons italienske ansatte deltog i strejken mandag.

Mediet skriver, at Amazon har omkring 40.000 ansatte i Italien.

IT-Branchen vil styrke folkeskolen med nyt partnerskab

IT-Branchen har indgået et partnerskab med foreningen EdTech Denmark om at styrke undervisningen i folkeskolen.

Samarbejdet skal synliggøre teknologiens potentiale til at løfte undervisningen, styrke indlæringen og øge inklusion, lyder det i en pressemeddelelse.

"Vi skal have fagligheden, lysten og ligheden tilbage i folkeskolen ved i højere grad at understøtte lærere og elever med de rette værktøjer og rammer, så de kan nå deres faglige og sociale mål i fremtidens folkeskole,” siger Esben Trier, administrerende direktør i EdTech Denmark.

De to foreningerne ønsker at flytte det politiske fokus væk fra debatten, der handler om at være for eller imod teknologi. Det skal i stedet handle om, hvordan man samarbejder bedst for at sikre kvaliteten af uddannelserne, lyder det.

Senere på året vil foreningerne mødes med folkeskolens relevante aktører, hvilket skal føre til en politisk høring på Christiansborg. Dette skal munde ud i en tælles teknologivision for den danske folkeskole i år 2026, fremgår det.

Cbrain løber med endnu en tysk storordre

Det danske softwareselskab Cbrain har endnu engang modtaget ordrer i Tyskland.

Selskabet oplyser ikke, hvilken tysk myndighed, det drejer sig om, men det understreges, at det er en af de største. Desuden er hovedsædet i Berlin, hvor der varetages opgaver inden for pension og sociale ydelser.

Myndigheden køber en række licenser til Cbrain F2-produkt, der bruges til dokumenthåndtering.

"For Cbrain er dette en vigtig ny ordre, fordi Cbrain hermed bliver leverandør til en ny afdeling hos den pågældende myndighed. Samtidig håber Cbrain naturligvis, at myndigheden vil anskaffe yderligere licenser i forlængelse af en succesfuld etablering, og i takt med at det nye it-system udbredes," skriver selskabet i en meddelelse.