Artikel top billede

Accenture: Danske banker lider under mangel på tunge it-kompetencer

Kun 6 procent af medlemmer af de danske bankbestyrelser har tunge it-kompetencer, og det er for lidt, mener konsulenthuset Accenture.

Moderne banker er i stadig større grad til at udvikle sig til it og data-selskaber, men alligevel er de danske banker ramt mangel på digital viden i de bestyrelseslokaler, hvor de store beslutningerne træffet.

Det viser en undersøgelse fra it-konsulenthuset Accenture ifølge Børsen.

Undersøgelsen viser således, at 18 procent af bestyrelsesmedlemmer i amerikanske banker har tunge it-kompetencer, mens det kun gælder for 9 procent i Europa og blot 6 procent i Danmark.

Det er alt for lidt mener Accenture. Ifølge konsulenthuset 25 procent af bankernes bestyrelsesmedlemmer bør have tunge it-kompetencer.

“Det kan undre, at når bankerne har så store it-investeringer på vej, at it-kompetencerne i bestyrelserne ikke er større. Derfor kan det være, at der træffes beslutninger, der er mere begrundede i myter og fordomme end i fakta,” siger Klaus Jensen, banking lead hos Accenture i Danmark, til Børsen.

Læs også: Derfor rydder BEC-boss op og forandrer hele butikken: Sløvt udviklingstempo har ramt vores kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere