Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Proact køber endnu et selskab: Betaler trecifret millionbeløb

Den svenske it-virksomhed Proact har endnu engang købt et konkurrerende selskab. Købsprisen løber op i et trecifret millionbeløb.

It-virksomheden Proact annoncerer nu endnu et opkøb.

Denne gang er det en anden svensk virksomhed med navnet Conoa.

Med opkøbet mener svenske Proact, at man er med til at udvide sin egen portefølje inden for hybrid cloud og data centre.

"Conoa har, ligesom Proact, et stærkt fokus på at hjælpe kunder med at skabe værdi og vækst for deres kunder gennem smarte it-løsninger. Vores nye kolleger fra Conoa har stærke kompetencer og ekspertise, der giver os mulighed for at udbrede vores portefølje og position,” lyder det fra Proacts administrerende direktør Jonas Hasselberg.

Læs også: Proact annullerer kommende udbetalinger af millioner af kroner på grund af Covid-19

Prisen for opkøbet lyder på 105 millioner svenske kroner. Omregnet til danske kroner er det 76 millioner.

Det svarer til 10 gange så meget som Conoas nuværende driftsoverskud. Desuden forventer Proact, at opkøbet kommer til at bidrage årligt med 80 millioner svenske kroner i øget salg for selskabet.

For to år siden havde Proact også den store pengepung fremme i forbindelse med et opkøb. Her var det en belgisk konkurrent med 220 ansatte, der blev en del af koncernen.

Læs mere her: Proact køber it-selskab med 220 medarbejdere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere