Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Proact køber endnu et selskab: Betaler trecifret millionbeløb

Den svenske it-virksomhed Proact har endnu engang købt et konkurrerende selskab. Købsprisen løber op i et trecifret millionbeløb.

It-virksomheden Proact annoncerer nu endnu et opkøb.

Denne gang er det en anden svensk virksomhed med navnet Conoa.

Med opkøbet mener svenske Proact, at man er med til at udvide sin egen portefølje inden for hybrid cloud og data centre.

"Conoa har, ligesom Proact, et stærkt fokus på at hjælpe kunder med at skabe værdi og vækst for deres kunder gennem smarte it-løsninger. Vores nye kolleger fra Conoa har stærke kompetencer og ekspertise, der giver os mulighed for at udbrede vores portefølje og position,” lyder det fra Proacts administrerende direktør Jonas Hasselberg.

Læs også: Proact annullerer kommende udbetalinger af millioner af kroner på grund af Covid-19

Prisen for opkøbet lyder på 105 millioner svenske kroner. Omregnet til danske kroner er det 76 millioner.

Det svarer til 10 gange så meget som Conoas nuværende driftsoverskud. Desuden forventer Proact, at opkøbet kommer til at bidrage årligt med 80 millioner svenske kroner i øget salg for selskabet.

For to år siden havde Proact også den store pengepung fremme i forbindelse med et opkøb. Her var det en belgisk konkurrent med 220 ansatte, der blev en del af koncernen.

Læs mere her: Proact køber it-selskab med 220 medarbejdere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere