Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Seks danske energiselskaber ramt af Solarwinds-hack

Det avancerede Solarwinds-angreb har ramt seks danske energiselskaber.

Det har tidliger været fremme, at mindst to danske energiselskaber har været ramt af Solarwinds-sårbarheden.

Men på baggrund af en aktindsigt kan it-mediet Version2 nu fortælle, at det mindst drejer sig som seks danske energiselskaber.

”Der er i ingen af disse selskaber set indikationer på, at sårbarheden i Solarwinds er blevet udnyttet. Bagdøren er desuden blevet lukket, efter sårbarheden blev kendt,” skriver Energistyrelsen i de dokumenter som Version2 har fået aktindsigt i.

Læs også: To store danske energiselskaber ramt af SolarWinds-angrebet

Jacob Herbst, der er direktør i it-sikkerhedsfirmaet Dubex, vurderer ifølge Version2, at Danmark kunne have lidt skade via enten spionage eller sabotage af samfundskritiske it-systemer, hvis sårbarheden var blevet udnyttet af hackere.

Sårbar software blev udrullet globalt

Solarwinds-udvikler software til netværksovervågning, og i forbindelse med angrebet har hackere haft held til at kompromittere software fra selskabet.

Herefter er den kompromitterede software blevet udrullet til virksomheder over hele verden.

Det arbejde der ligger til grund for Solarwinds-angrebet er af Microsoft jurdiske topchef Brad Smith blevet karakteriseret som ” den største og mest avancerede operation, som vi har set.”

Læs også: Microsoft om Solarwinds-angreb: Noget af det mest sofistikerede vi har set
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.