Artikel top billede

Seks danske energiselskaber ramt af Solarwinds-hack

Det avancerede Solarwinds-angreb har ramt seks danske energiselskaber.

Det har tidliger været fremme, at mindst to danske energiselskaber har været ramt af Solarwinds-sårbarheden.

Men på baggrund af en aktindsigt kan it-mediet Version2 nu fortælle, at det mindst drejer sig som seks danske energiselskaber.

”Der er i ingen af disse selskaber set indikationer på, at sårbarheden i Solarwinds er blevet udnyttet. Bagdøren er desuden blevet lukket, efter sårbarheden blev kendt,” skriver Energistyrelsen i de dokumenter som Version2 har fået aktindsigt i.

Læs også: To store danske energiselskaber ramt af SolarWinds-angrebet

Jacob Herbst, der er direktør i it-sikkerhedsfirmaet Dubex, vurderer ifølge Version2, at Danmark kunne have lidt skade via enten spionage eller sabotage af samfundskritiske it-systemer, hvis sårbarheden var blevet udnyttet af hackere.

Sårbar software blev udrullet globalt

Solarwinds-udvikler software til netværksovervågning, og i forbindelse med angrebet har hackere haft held til at kompromittere software fra selskabet.

Herefter er den kompromitterede software blevet udrullet til virksomheder over hele verden.

Det arbejde der ligger til grund for Solarwinds-angrebet er af Microsoft jurdiske topchef Brad Smith blevet karakteriseret som ” den største og mest avancerede operation, som vi har set.”

Læs også: Microsoft om Solarwinds-angreb: Noget af det mest sofistikerede vi har set
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere