Artikel top billede

Seks danske energiselskaber ramt af Solarwinds-hack

Det avancerede Solarwinds-angreb har ramt seks danske energiselskaber.

Det har tidliger været fremme, at mindst to danske energiselskaber har været ramt af Solarwinds-sårbarheden.

Men på baggrund af en aktindsigt kan it-mediet Version2 nu fortælle, at det mindst drejer sig som seks danske energiselskaber.

”Der er i ingen af disse selskaber set indikationer på, at sårbarheden i Solarwinds er blevet udnyttet. Bagdøren er desuden blevet lukket, efter sårbarheden blev kendt,” skriver Energistyrelsen i de dokumenter som Version2 har fået aktindsigt i.

Læs også: To store danske energiselskaber ramt af SolarWinds-angrebet

Jacob Herbst, der er direktør i it-sikkerhedsfirmaet Dubex, vurderer ifølge Version2, at Danmark kunne have lidt skade via enten spionage eller sabotage af samfundskritiske it-systemer, hvis sårbarheden var blevet udnyttet af hackere.

Sårbar software blev udrullet globalt

Solarwinds-udvikler software til netværksovervågning, og i forbindelse med angrebet har hackere haft held til at kompromittere software fra selskabet.

Herefter er den kompromitterede software blevet udrullet til virksomheder over hele verden.

Det arbejde der ligger til grund for Solarwinds-angrebet er af Microsoft jurdiske topchef Brad Smith blevet karakteriseret som ” den største og mest avancerede operation, som vi har set.”

Læs også: Microsoft om Solarwinds-angreb: Noget af det mest sofistikerede vi har set
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere