Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Seks danske energiselskaber ramt af Solarwinds-hack

Det avancerede Solarwinds-angreb har ramt seks danske energiselskaber.

Det har tidliger været fremme, at mindst to danske energiselskaber har været ramt af Solarwinds-sårbarheden.

Men på baggrund af en aktindsigt kan it-mediet Version2 nu fortælle, at det mindst drejer sig som seks danske energiselskaber.

”Der er i ingen af disse selskaber set indikationer på, at sårbarheden i Solarwinds er blevet udnyttet. Bagdøren er desuden blevet lukket, efter sårbarheden blev kendt,” skriver Energistyrelsen i de dokumenter som Version2 har fået aktindsigt i.

Læs også: To store danske energiselskaber ramt af SolarWinds-angrebet

Jacob Herbst, der er direktør i it-sikkerhedsfirmaet Dubex, vurderer ifølge Version2, at Danmark kunne have lidt skade via enten spionage eller sabotage af samfundskritiske it-systemer, hvis sårbarheden var blevet udnyttet af hackere.

Sårbar software blev udrullet globalt

Solarwinds-udvikler software til netværksovervågning, og i forbindelse med angrebet har hackere haft held til at kompromittere software fra selskabet.

Herefter er den kompromitterede software blevet udrullet til virksomheder over hele verden.

Det arbejde der ligger til grund for Solarwinds-angrebet er af Microsoft jurdiske topchef Brad Smith blevet karakteriseret som ” den største og mest avancerede operation, som vi har set.”

Læs også: Microsoft om Solarwinds-angreb: Noget af det mest sofistikerede vi har set




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere