Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

Digitaliseringsstyrelsen afviser kritik af Nem-ID: "Der findes ikke helt sikre løsninger"

Digitaliseringsstyrelsen har modtaget kritik fra flere sider på det seneste for sikkerheden i NemID. Men løsningen er "meget sikker" fastslår styrelsen og afviser kritikken.

En rækker sager om misbrug af NemKonto og NemID har affødt kritik af Digitaliseringsstyrelsen for at overhøre advarsler.

Men styrelsen afviser selv, at der skulle være særlige problemer med løsningen eller at man har ignoreret advarsler om sikkerheden.

Det skriver Version2.

Læs også: NemKonto misbrugt til svindel gennem fire år: Styrelse får hård kritik

Vicedirektør Adam Lebech understreger, at det er alvorlige sager, der har været fremme i medierne, men at det ikke betyder NemID er for usikkert.

"Jeg vil dog gerne slå fast, at NemID er en meget sikker løsning. Der er en høj sikkerhed, og der er heldigvis fortsat få, der bliver kompromitteret. Der findes ikke helt sikre løsninger," siger han til mediet.

Samtidig forsikrer han om, at Digitaliseringsstyrelsen har lyttet til alle advarsler og løbende opjusterer sikkerheden. Blandt andet ved at gøre det sværere at bestille NemID i andres navn.

Læs mere her: Nye regler for alle danske net-butikker træder i kraft i dag: Betalinger risikerer at blive afvist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere