Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

Digitaliseringsstyrelsen afviser kritik af Nem-ID: "Der findes ikke helt sikre løsninger"

Digitaliseringsstyrelsen har modtaget kritik fra flere sider på det seneste for sikkerheden i NemID. Men løsningen er "meget sikker" fastslår styrelsen og afviser kritikken.

En rækker sager om misbrug af NemKonto og NemID har affødt kritik af Digitaliseringsstyrelsen for at overhøre advarsler.

Men styrelsen afviser selv, at der skulle være særlige problemer med løsningen eller at man har ignoreret advarsler om sikkerheden.

Det skriver Version2.

Læs også: NemKonto misbrugt til svindel gennem fire år: Styrelse får hård kritik

Vicedirektør Adam Lebech understreger, at det er alvorlige sager, der har været fremme i medierne, men at det ikke betyder NemID er for usikkert.

"Jeg vil dog gerne slå fast, at NemID er en meget sikker løsning. Der er en høj sikkerhed, og der er heldigvis fortsat få, der bliver kompromitteret. Der findes ikke helt sikre løsninger," siger han til mediet.

Samtidig forsikrer han om, at Digitaliseringsstyrelsen har lyttet til alle advarsler og løbende opjusterer sikkerheden. Blandt andet ved at gøre det sværere at bestille NemID i andres navn.

Læs mere her: Nye regler for alle danske net-butikker træder i kraft i dag: Betalinger risikerer at blive afvist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere