Artikel top billede

Apples iOS 14.5 er lige på trapperne: Her er de nye funktioner

En ny opdatering til din iPhone er lige på trapperne, og den betyder blandt andet, at det bliver sværere for Facebook at tracke dig, og samtidig bliver det lettere at låse din telefon op med mundbind.

I løbet af de kommende dage vil Apple frigive en længe ventet opdatering 14.5 til din iPhone.

Apple har oplyst at opdateringen vil komme i den her uge, og ifølge det amerikanske medie New York Times' oplysninger bliver det allerede mandag aften.

Opdateringen vil sandsynligvis være den mest omfattende iOS-opdateringen inden efteråret, hvor Apple ventes at frigive iOS 15.

I iOS 14.5 finder vi en række interessant nyheder, der allerede har skabt en del opmærksomhed i medierne.

Her får du et overblik over de nye funktioner:

Stop for tracking – nu kommer App Tracking Transparency

Den mest omtalte funktion er formodentligt App Tracking Transparency-funktion, der giver brugerne mulighed for at sige fra over for apps, som ønsker at tracke dem.

Funktionen får den betydning, at du som bruger nu skal give dit eksplicitte tilsagn, hvis en app skal have lov til at tracke dig på tværs af flere apps eller hjemmesider.

Det kan få store konsekvenser for sociale medier som Facebook, men også for brancher som er afhængige af at sælge eller købe målrettede online-annoncer.

Funktionen blev introduceret ved Apples udviklerkonferencen WWDC i juni 2020, og det var oprindeligt planen, at den skulle udrulles i forbindelse med lanceringen af iOS 14 i september.

Apple har dog efterfølgende valgt at udskyde lanceringen til iOS 14.5. Hensigten med udskydelsen har været at give udviklere mere tid til at forberede sig på de store ændringer.

Læs også: Tim Cook om ny kontroversiel iPhone-funktion: Vi befinder os i en privacy-krise