Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Regeringen klar med ny it-sikkerhedsordning: Virksomheder kan få certificerede it-produkter

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) er langt om længe klar med en ny mærkningsordning af it-produkter, der lever op til en række krav om it-sikkerhed.

Folketinget har vedtaget en ny certificering, der skal give danske virksomheder mulighed for at få godkendt den digitale sikkerhed i it-produkter.

Formålet er at forbrugerne nemt skal kunne se, hvilke danske it-produkter, der lever op til en række krav inden for it-sikkerhed.

"Som forbrugere skal vi fx kunne stole på, at de billeder, vi lægger op i en cloud-løsning for at dele med venner eller familie, også ligger sikkert der. Og samtidig er der et kæmpestort potentiale for danske virksomheder i at udnytte og udvikle de nye teknologier, de fleste af os allerede bruger som en integreret del af vores hverdag fx vores smartphones, der i dag kan håndtere alt fra ens bankinformationer til fornyelse af recepter hos lægen," lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en meddelelse.

Læs også: Formand for it-sikkerhedråd vil have database med danske sikkerhedbrud

Der er allerede EU-lovgivning, der giver mulighed for lignende certificering af it-produkter. Regeringen forklarer dog, at det danske tiltag styrker certificeringen yderligere.

"Derfor skal IT-sikkerheden også være i orden, og med de nye certificeringsordninger får vi et nyt værktøj, som virksomhederne aktivt kan benytte til at dokumentere tilstrækkelig IT-sikkerhed over for både forbrugere og erhvervskunder. Jeg håber, at de danske virksomheder vil gøre brug af certificeringsordningerne i takt med at de rulles ud på tværs af EU,” siger ministeren.

Forsinket på grund af corona

Det bliver Sikkerhedsstyrelsen, der skal stå for at sikre at produkterne lever op til minimumskravene.

”Internettet må ikke blive et frirum for kriminelle. Derfor styrker vi som samfund disse år vores cyberforsvar markant. Både myndigheder, virksomheder og borgere har en interesse i og et ansvar for at øge sikkerheden i cyberspace, og det er den nye lov med til,” lyder det fra forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Ideen bag ordningen blev allerede præsentere forrige år. Regeringen oplyser, at ordningen er blevet forsinket på grund af coronakrisen.

Læs mere her: Nyt it-sikkerhedsmærke på vej til danske virksomheder: “Ambitionen er at give et meget tiltrængt og solidt løft af it-sikkerhed”
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.