Artikel top billede

Apple fordobler overskuddet: Salget af iPads eksploderer

Den amerikanske gigant Apple har særdeles godt gang i salget for tiden. Særligt salget af nye iPads er næsten fordoblet det seneste år og bidrager til en enorm vækst i overskuddet for selskabet.

Salget af Apples produkter har fået et markant ryk opad i løbet af de seneste tre måneder.

Selskabets indtjening lyder på 23,6 milliarder dollar, eller hvad der svarer til mere end 145 milliarder danske kroner.

Det er mere end en fordobling af indtjeningen fra året før. Her lød Apples indtjening på 11,2 milliarder dollar.

Apples store overskud kommer fra en stigning i salget inden for alle selskabets produktkategorier.

Læs også: Vestager på trapperne med ny konkurrencesag mod Apple

Stigningen er dog størst inden for salget af iPads. I løbet af de første tre måneder i 2020 solgte selskabet iPads for 4,3 milliarder dollar. Et år senere er det tal steget mere end 75 procent til 7,8 milliarder. Omregnet til danske kroner lyder indtjeningen på iPads således på 48 milliarder kroner.

Rekord stor vækst

Det er dog fortsat selskabets smartphones, der trækker den største del af overskuddet hos den amerikanske it-gigant. I de første tre måneder af 2021 solgte Apple iPhones for intet mindre end 47,9 milliarder dollar eller 295 milliarder kroner.

"Dette kvartal afspejler både den vedblivende måde vores produkter hjælper brugerne med deres liv i dette øjeblik, såvel som den optimisme kunderne ser ud til at have for den kommende tid," siger Apples topchef Tim Cook i regnskabet.

Han fremhæver samtidig, at Apple netop har præsenteret en stribe nye produkter. Det viser ifølge Tom Cook, at selskabet fortsætter med at innovere sine velkendte produkter.

"Vi er stolte af regnskabet for tredje kvartal, der omfatter omsætningsrekord i alle vores geografiske segmenter og stærke tocifrede vækstrater i alle vores produktkategorier,” lyder det fra selskabets CFO Luca Maestri.

Apple har samtidig sat gang i et aktietilbagekøbsprogram for 90 milliarder dollar. Umiddelbart efter regnskabet steg aktiekursen desuden med fire procent.

Læs også: Nye dokumenter afslører: Derfor droppede Apple planer om iMessage til Android