Artikel top billede

Streaming: Mange flere drager og blodige intriger på vej

Produktionen er gået i gang til House of the Dragon, som får premiere på HBO i 2022, og der begynder så småt at komme flere information ud om serien.

Endnu en serie om Westeros ser ud til at overhale George R. R. Martins årelange skrivekrampe.

Forleden frigav HBO de første produktionsbilleder fra House of the Dragon, der ventes at få premiere i 2022 og som foregår 300 år før begivenhederne i Game of Thrones.

Serien handler om forfædrene til dragedronningen Daenerys Targaryen og foregår under kong Viserys I Targaryen.

I House of the Dragon møder man blandt andet den dygtige dragerytter, prinsesse Rhaenyra Targaryen.

Hun er kongens førstefødte, men står som kvinde ikke lige for at blive chef i butikken. Det gør til gengæld prins Daemon Targaryen, tronarving og kongens yngre bror.

De to ses på billedet ovenfor. Rhaenyra spilles af Emma D’Arcy og synes man, at Daemon i betænkelig grad ligner én fra The Crown og Doctor Who, så er det ikke helt skævt; det er nemlig Matt Smith, som har haft hovedroller i begge serier.

Dertil kommer naturligvis en lang række andre hoved- og bipersoner, og det vil formentlig være nødvendigt at holde tungen lige i munden for at lære dem alle at kende.

I øvrigt er seriens kong Viserys I Targaryen angiveligt både klog og retfærdig, hvilket understreger det kendte ordsprog fra Westeros: At når en Targaryen fødes, så slår guderne plat og krone.

Hvilket er en pæn omskrivning af, at de ofte er enten overvejende fornuftige eller rablende psykopater.

Sidstnævnte passede jo som bekendt på en anden af kongens efterkommere – og navnebrødre – som vi kender fra Game of Thrones. Nemlig Daenerys bror Viserys, der ikke var en specielt flink fyr, men til gengæld mægtig glad for guld.

De lidt ustabile gener har måske noget at gøre med, at tætte medlemmer af Targaryen-familien har tendens til at blive lidt for intime med hinanden.

Det kommer vi sikkert også til at høre mere om i House of the Dragon, hvor det heller ikke er helt urimeligt at antage, at folk vil komme både blodigt og ubehageligt af dage.

Serien bygger for øvrigt delvist på George R. R. Martins bog Fire & Blood, der angiveligt skulle være omtrent lige så spændende og inspirerende som manualen til en emhætte.

Så det må man satse på, at HBO har hyret nogle dygtige manusforfattere til at rette op på.

Titel: House of the Dragon / Får premiere på HBO i løbet af 2022
Premium
Margrethe Vestager langer ud efter Apples monopol i App Store: “Hvorfor accepterer vi, at der kun er én app-store på vores telefon”
Interview: Apple kan ikke blive ved med at sidde på eneretten til at hente apps til iPhones. Det mener den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har indledt en sag mod selskabet. “Hvis først du har købt en iPhone, så har Apple monopol gennem sin App Store,” siger Vestager til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.