Artikel top billede

Streaming: Mange flere drager og blodige intriger på vej

Produktionen er gået i gang til House of the Dragon, som får premiere på HBO i 2022, og der begynder så småt at komme flere information ud om serien.

Endnu en serie om Westeros ser ud til at overhale George R. R. Martins årelange skrivekrampe.

Forleden frigav HBO de første produktionsbilleder fra House of the Dragon, der ventes at få premiere i 2022 og som foregår 300 år før begivenhederne i Game of Thrones.

Serien handler om forfædrene til dragedronningen Daenerys Targaryen og foregår under kong Viserys I Targaryen.

I House of the Dragon møder man blandt andet den dygtige dragerytter, prinsesse Rhaenyra Targaryen.

Hun er kongens førstefødte, men står som kvinde ikke lige for at blive chef i butikken. Det gør til gengæld prins Daemon Targaryen, tronarving og kongens yngre bror.

De to ses på billedet ovenfor. Rhaenyra spilles af Emma D’Arcy og synes man, at Daemon i betænkelig grad ligner én fra The Crown og Doctor Who, så er det ikke helt skævt; det er nemlig Matt Smith, som har haft hovedroller i begge serier.

Dertil kommer naturligvis en lang række andre hoved- og bipersoner, og det vil formentlig være nødvendigt at holde tungen lige i munden for at lære dem alle at kende.

I øvrigt er seriens kong Viserys I Targaryen angiveligt både klog og retfærdig, hvilket understreger det kendte ordsprog fra Westeros: At når en Targaryen fødes, så slår guderne plat og krone.

Hvilket er en pæn omskrivning af, at de ofte er enten overvejende fornuftige eller rablende psykopater.

Sidstnævnte passede jo som bekendt på en anden af kongens efterkommere – og navnebrødre – som vi kender fra Game of Thrones. Nemlig Daenerys bror Viserys, der ikke var en specielt flink fyr, men til gengæld mægtig glad for guld.

De lidt ustabile gener har måske noget at gøre med, at tætte medlemmer af Targaryen-familien har tendens til at blive lidt for intime med hinanden.

Det kommer vi sikkert også til at høre mere om i House of the Dragon, hvor det heller ikke er helt urimeligt at antage, at folk vil komme både blodigt og ubehageligt af dage.

Serien bygger for øvrigt delvist på George R. R. Martins bog Fire & Blood, der angiveligt skulle være omtrent lige så spændende og inspirerende som manualen til en emhætte.

Så det må man satse på, at HBO har hyret nogle dygtige manusforfattere til at rette op på.

Titel: House of the Dragon / Får premiere på HBO i løbet af 2022