Artikel top billede

Devoteam nærmer sig omsætning i Danmark på kvart milliard kroner

Devoteams omsætning i Danmark er på fire år steget med mere end 40 procent og nærmer sig nu en kvart milliard kroner. Se selskabets nøgletal her.

Konsulenthus Devoteam Management Consulting nærmer sig en kvart milliard kroner i årlig omsætning.

Selskabet omsatte i fjor for knap 214 millioner kroner efter, at den er steget støt i de senere år.

Devoteam Management Consulting er da også herhjemme en af de allerstørste konsulenthuse.

Selskabet har omkring 125 medarbejdere, men entreerer hertil med en række freelancere og samarbejdspartnere, der kaldes ind efter behov.

Devoteam Management Consultings netop offentliggjorte regnskab viser, at selskabet i fjor landede et overskud på 20,1 millioner kroner, hvilket er omkring en million kroner bedre end året før.

Med den mindre - men ret stabile - fremgang betegner selskabet da også årets resultat som ‘tilfredsstillende.’

Dog siger administrerende direktør Søren Nielsen til ITWatch, at omsætningen er blevet ramt negativt på grund af regeringens beslutning om at skære i staten og kommunernes forbrug af it-konsulenter.

Mindre forbrug

Det er et område, hvor Devoteam typisk har stået stærkt, når myndighederne har haft brug for ekstern hjælp og assistance til krævende it-projekter.

Han vurderer, at disse besparelser har kostet selskabet tabt omsætning på 10 millioner kroner.

“Vi kunne have haft et langt bedre resultat, hvis disse besparelser ikke var annonceret. Vi oplever, at offentlige virksomheder siger lige ud, at de ikke må samarbejde med os længere. Flere ministerier har lukket helt ned for brugen af eksterne rådgivere,” siger han.

Søren Nielsen frygtede dog oprindeligt langt større besparelser. I august 2020 meddelte han til Computerworld, at han frygtede tab af omsætningen i størrelsesorden 80 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Devoteam-direktør frygter dramatiske konsekvenser i kølvandet på regeringens plan om konsulentbesparelser: 80 millioner kroner er i 'farezonen'

Du finder selskabets samlede årsregnskab her.

Læs også:

Regningen steget med mere end 30 procent på to år: Staten har købt it-konsulenter for 3,2 milliarder kroner i 2019

Efter fem måneders forsinkelse: Disse 10 danske konsulenthuse bliver leverandører på ny konsulent-rammeaftale til staten

Kommuner og regioner skal beskære deres forbrug af konsulenter med mere end en milliard kroner: IT-Branchen er bestyrtet