Artikel top billede

Alibaba i første underskud nogensinde som børsnoteret firma: Betaler bøde på 17 milliarder kroner

En bøde på 17 milliarder kroner fra de kinesiske myndigheder slår bunden ud af Alibabas pengekasse. Selskabet har netop indkasseret det første driftsunderskud siden, at Alibaba blev børsnoteret i 2014.

Den kinesiske e-handelsgigant Alibaba har netop fremlagt det første driftsunderskud nogensinde som børsnoteret selskab.

I det nylige kvartalsregnskab lyder et underskud på 7,3 milliarder kroner.
Markedet havde ellers estimeret med et driftsoverskud på 6,6 milliarder kroner.

Selskabet var også på vej til at indfri markedets forventninger, men resultatet blev rystet af en massiv bøde, skriver CNBC.

Læs mere her: It-giganten Alibaba får rekordstor bøde på 17 milliarder kroner

Bøden, der lyder på svimlende 17 milliarder kroner, blev uddelt af de kinesiske konkurrencemyndigheder. Argumentet lød, at Alibabas ageren gennem flere år har været konkurrenceforvridende.

Hvis bøden derimod fraregnes i kvartalsregnskabet, så havde Alibaba landet et driftsoverskud på 10 milliarder kroner, hvilket er 48 procent højere end samme kvartal sidste år.

Alibaba har indirekte været i karambolage med de kinesiske myndigheder gennem noget tid.

For få måneder tilbage stod fintech-selskabet Ant Group, der udspringer af Alibaba, overfor en historisk børsnotering til 35 milliarder dollar. Her valgte myndigheder at stikke en kæp i hjulpet på projektet efter, at stifteren Jack Ma havde kritiseret de kinesiske lovgivere.

Derved blev børsnotering aflyst kort inden, at første handelsdag skulle ske i november 2020. Siden har Jack Ma sjældnet vist sig offentligt, hvilket er bemærkelsesværdigt, da han tidligere har været en af de mest fremtrædne forretningsmænd i Asien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere