Artikel top billede

Alibaba i første underskud nogensinde som børsnoteret firma: Betaler bøde på 17 milliarder kroner

En bøde på 17 milliarder kroner fra de kinesiske myndigheder slår bunden ud af Alibabas pengekasse. Selskabet har netop indkasseret det første driftsunderskud siden, at Alibaba blev børsnoteret i 2014.

Den kinesiske e-handelsgigant Alibaba har netop fremlagt det første driftsunderskud nogensinde som børsnoteret selskab.

I det nylige kvartalsregnskab lyder et underskud på 7,3 milliarder kroner.
Markedet havde ellers estimeret med et driftsoverskud på 6,6 milliarder kroner.

Selskabet var også på vej til at indfri markedets forventninger, men resultatet blev rystet af en massiv bøde, skriver CNBC.

Læs mere her: It-giganten Alibaba får rekordstor bøde på 17 milliarder kroner

Bøden, der lyder på svimlende 17 milliarder kroner, blev uddelt af de kinesiske konkurrencemyndigheder. Argumentet lød, at Alibabas ageren gennem flere år har været konkurrenceforvridende.

Hvis bøden derimod fraregnes i kvartalsregnskabet, så havde Alibaba landet et driftsoverskud på 10 milliarder kroner, hvilket er 48 procent højere end samme kvartal sidste år.

Alibaba har indirekte været i karambolage med de kinesiske myndigheder gennem noget tid.

For få måneder tilbage stod fintech-selskabet Ant Group, der udspringer af Alibaba, overfor en historisk børsnotering til 35 milliarder dollar. Her valgte myndigheder at stikke en kæp i hjulpet på projektet efter, at stifteren Jack Ma havde kritiseret de kinesiske lovgivere.

Derved blev børsnotering aflyst kort inden, at første handelsdag skulle ske i november 2020. Siden har Jack Ma sjældnet vist sig offentligt, hvilket er bemærkelsesværdigt, da han tidligere har været en af de mest fremtrædne forretningsmænd i Asien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere