Artikel top billede

Columbus' forretning skrumper - men indtjeningen stiger markant: "2021 bliver et vellykket år for Columbus"

Omsætningen i Columbus går tilbage med otte procent i løbet af årets første tre måneder, men samtidig stiger driftsresultatet med 40 procent. Få indblik i regnskabet her:

Columbus' forretning skrumper en anelse i første kvartal, men til gengæld tjener selskabet langt flere penge.

Det viser selskabets netop offentliggjorte kvartalsregnskab for årets første tre måneder.

Toplinjen falder med otte procent sammenlignet med samme periode sidste år.
Omsætningen daler fra 457 millioner kroner til 421 millioner kroner i kvartalet.

Samtidig tager resultatet af den primære drift et ordentligt spring fremad med en stigning på 40 procent, hvilket bestyrelsesformand og storaktionær Ib Kunøe også hæfter sig ved.

"På trods af et samlet fald i omsætningen på otte procent i første kvartal 2021 leverede Columbus en betydelig EBITDA-vækst på 40 procent."

Driftsresultatet stiger fra 39 millioner kroner fra samme kvartal sidste år til 55 millioner i år.

Ib Kunøe peger på flere parametre, der til sammen tegner et billede af et fornuftigt 2021 for det børsnoterede it-selskab.

"Med et profitabelt resultat, forbedret kundetilfredshed, den indledende fase af Focus23 i første kvartal og den kommende onboarding af vores nye administrerende direktør, Søren Krogh Knudsen, er vi overbeviste om, at 2021 bliver et vellykket år for Columbus," siger Ib Kunøe i forbindelse med regnskabet.

Selskabets længeventede koncernchef tiltræder 7. juni. Selskabet har været uden topchef siden, at Thomas Honoré blev fyret 27. august 2020. Indtil nu har Columbus' CFO, Hans Henrik Thrane fungeret som konstitueret CEO.

Rekordstor udbytte-betaling

Tilbage i marts 2021 foreslog Columbus med bestyrelsesformand Ib Kunøe i spidsen, at selskabet ekstraordinært skulle udbetale seks kroner i udbytte per aktie.

Læs mere her: Columbus forgylder sine ejere: Vil betale 747 millioner kroner i udbytte efter salg af To-Increase

Årsagen til det ekstraordinært høje udbytte skal findes i selskabets salg af To-Increase, der var Columbus interne software-selskab, som specialiserer sig i Microsoft Dynamics 365-løsninger.

To-Increase blev solgt til hollandske Gilde for 855 millioner kroner tilbage i december. Dette efterlod Columbus med en bugnende kassebeholdning.

Derfor foreslog Ib Kunøe, at udbetale det ekstraordinære udbytte på hele seks kroner per aktie, hvilket er lidt under halvdelen af en enkelt akties værdi.

Sammenlagt sender Columbus omkring 747 millioner kroner efter selskabets investorer i form af udbytte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”