Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Columbus' forretning skrumper - men indtjeningen stiger markant: "2021 bliver et vellykket år for Columbus"

Omsætningen i Columbus går tilbage med otte procent i løbet af årets første tre måneder, men samtidig stiger driftsresultatet med 40 procent. Få indblik i regnskabet her:

Columbus' forretning skrumper en anelse i første kvartal, men til gengæld tjener selskabet langt flere penge.

Det viser selskabets netop offentliggjorte kvartalsregnskab for årets første tre måneder.

Toplinjen falder med otte procent sammenlignet med samme periode sidste år.
Omsætningen daler fra 457 millioner kroner til 421 millioner kroner i kvartalet.

Samtidig tager resultatet af den primære drift et ordentligt spring fremad med en stigning på 40 procent, hvilket bestyrelsesformand og storaktionær Ib Kunøe også hæfter sig ved.

"På trods af et samlet fald i omsætningen på otte procent i første kvartal 2021 leverede Columbus en betydelig EBITDA-vækst på 40 procent."

Driftsresultatet stiger fra 39 millioner kroner fra samme kvartal sidste år til 55 millioner i år.

Ib Kunøe peger på flere parametre, der til sammen tegner et billede af et fornuftigt 2021 for det børsnoterede it-selskab.

"Med et profitabelt resultat, forbedret kundetilfredshed, den indledende fase af Focus23 i første kvartal og den kommende onboarding af vores nye administrerende direktør, Søren Krogh Knudsen, er vi overbeviste om, at 2021 bliver et vellykket år for Columbus," siger Ib Kunøe i forbindelse med regnskabet.

Selskabets længeventede koncernchef tiltræder 7. juni. Selskabet har været uden topchef siden, at Thomas Honoré blev fyret 27. august 2020. Indtil nu har Columbus' CFO, Hans Henrik Thrane fungeret som konstitueret CEO.

Rekordstor udbytte-betaling

Tilbage i marts 2021 foreslog Columbus med bestyrelsesformand Ib Kunøe i spidsen, at selskabet ekstraordinært skulle udbetale seks kroner i udbytte per aktie.

Læs mere her: Columbus forgylder sine ejere: Vil betale 747 millioner kroner i udbytte efter salg af To-Increase

Årsagen til det ekstraordinært høje udbytte skal findes i selskabets salg af To-Increase, der var Columbus interne software-selskab, som specialiserer sig i Microsoft Dynamics 365-løsninger.

To-Increase blev solgt til hollandske Gilde for 855 millioner kroner tilbage i december. Dette efterlod Columbus med en bugnende kassebeholdning.

Derfor foreslog Ib Kunøe, at udbetale det ekstraordinære udbytte på hele seks kroner per aktie, hvilket er lidt under halvdelen af en enkelt akties værdi.

Sammenlagt sender Columbus omkring 747 millioner kroner efter selskabets investorer i form af udbytte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere