Artikel top billede

Thierry Breton sammen med den danske EU-Kommissær Margrethe Vestager.

EU klar med "markant" investering i europæisk chipfabrik

EU-Kommissionen er klar med en større investering, der skal opfylde ambitionen om at 20 procent af verdens computer-chips skal produceres i Europa.

EU-Kommissionen er klar til at forpligte sig til en "markant" investering i en europæisk chipsfabrik.

Sådan lyder det fra Thierry Breton, der er kommissær for EU's indre markeder.

Efter et møde med relevante spillere er EU nu klar til at forpligte sig på en investering i en Europæisk chipfabrik.

Det skriver Reuters.

Tidligere på året fremlagde Thierry Breton sammen med den danske kommissær, Margrethe Vestager, en plan for EU's digitale fremtid. Den indeholdt blandt andet en ambition om, at 20 procent af verdens chips skal produceres i EU.

Det kommer i kølvandet på en større mangel af netop computerchips og komponenter, som også har fået den amerikanske regering med Joe Biden i spidsen til at reagere.

Breton har mødtes med chip-producenten ASML, men EU-kommissæren præciserer ikke nærmere, hvordan EU konkret forestiller sig, at en europæisk chipproduktion skal se ud. Ligesom han heller ikke oplyser et konkret beløb, som EU er klar til at investere i projektet.

EU har i alt afsat 1.100 milliarder kroner til sin digitale strategi. Det omfatter dog også at uddanne flere it-medarbejdere og sikre digital infrastrukur i hele EU.Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.