Artikel top billede

Thierry Breton sammen med den danske EU-Kommissær Margrethe Vestager. (Foto: © EU/Aurore Martignoni / Aurore Martignoni)

EU klar med "markant" investering i europæisk chipfabrik

EU-Kommissionen er klar med en større investering, der skal opfylde ambitionen om at 20 procent af verdens computer-chips skal produceres i Europa.

EU-Kommissionen er klar til at forpligte sig til en "markant" investering i en europæisk chipsfabrik.

Sådan lyder det fra Thierry Breton, der er kommissær for EU's indre markeder.

Efter et møde med relevante spillere er EU nu klar til at forpligte sig på en investering i en Europæisk chipfabrik.

Det skriver Reuters.

Tidligere på året fremlagde Thierry Breton sammen med den danske kommissær, Margrethe Vestager, en plan for EU's digitale fremtid. Den indeholdt blandt andet en ambition om, at 20 procent af verdens chips skal produceres i EU.

Det kommer i kølvandet på en større mangel af netop computerchips og komponenter, som også har fået den amerikanske regering med Joe Biden i spidsen til at reagere.

Breton har mødtes med chip-producenten ASML, men EU-kommissæren præciserer ikke nærmere, hvordan EU konkret forestiller sig, at en europæisk chipproduktion skal se ud. Ligesom han heller ikke oplyser et konkret beløb, som EU er klar til at investere i projektet.

EU har i alt afsat 1.100 milliarder kroner til sin digitale strategi. Det omfatter dog også at uddanne flere it-medarbejdere og sikre digital infrastrukur i hele EU.