Artikel top billede

SAP Danmark går tilbage efter enorm vækst: Omsætning lander igen under to milliarder

2020 har budt på tilbagegang for den danske del af SAP's forretning. Omsætningen er tilbage under to milliarder og bundlinjen skrumper markant.

SAP Danmark har fået et mindre tilbageslag af coronakrisen.

Den tyske mastodonts danske forretning går en anelse tilbage på både top- og bundlinje. Omsætningen lander på 1,95 milliarder kroner efter den i 2020 var lige over to milliarder.

Resultatet tager også et mindre dyk og ender på 206 millioner kroner. Et mindre fald fra året før hvor det tal var 50 millioner kroner højere.

På trods af tilbagegangen er den danske ledelse godt tilfredse med resultatet.

“SAP Danmark havde et stærkt og succesfuldt 2020, på trods af Covid-19 pandemien,” lyder kort ifølge regnskab. Samtidig fremgår det, at konkurrencen for SAP på det danske marked er hård, og at SAP derfor er hårdt påvirket af mindre udsving i efterspørgslen.

Med det seneste regnskab er den tyske ERP-gigant tilbage på en omsætning under to milliarder kroner. Det lykkedes ellers den danske del af forretningen at runde den milepæl i det forrige regnskab.

Det var et særlig mærkbart løft for den danske forretning, der øgede omsætningen med godt 400 millioner kroner på bare et enkelt år. Det var særlig cloud-forretningen, der var årsagen til den store stigning hos den tyske it-gigant.

"Det er ikke nogen hemmelighed at vores cloud-omsætning er vokset med over 50 procent. Det bidrager rimeligt væsentligt til det seneste regnskab. Og så har vi samtidig vundet et par relativt store opgaver som vi har arbejdet på i mange år," sagde administrerende direktør for SAP Danmark, Jørn Jacobsen, til Computerworld i 2020.

I samme omgang varslede han allerede, at det kommende år kunne se noget mere dystert ud.

"Vi ser egentligt et ret fornuftigt første halvår i 2020. Men jeg tror at 3. kvartal kan blive en lidt blandet fornøjelse for mange virksomheder," lød det fra den danske topchef.

Selvom SAP Danmark taber godt 60 millioner på omstæningen så var væsksten i 2019 så massiv, at det fortsat går frem for koncernen.

Antallet af medarbejdere er derfor også stort set uændret.