Artikel top billede

SAP Danmark går tilbage efter enorm vækst: Omsætning lander igen under to milliarder

2020 har budt på tilbagegang for den danske del af SAP's forretning. Omsætningen er tilbage under to milliarder og bundlinjen skrumper markant.

SAP Danmark har fået et mindre tilbageslag af coronakrisen.

Den tyske mastodonts danske forretning går en anelse tilbage på både top- og bundlinje. Omsætningen lander på 1,95 milliarder kroner efter den i 2020 var lige over to milliarder.

Resultatet tager også et mindre dyk og ender på 206 millioner kroner. Et mindre fald fra året før hvor det tal var 50 millioner kroner højere.

På trods af tilbagegangen er den danske ledelse godt tilfredse med resultatet.

“SAP Danmark havde et stærkt og succesfuldt 2020, på trods af Covid-19 pandemien,” lyder kort ifølge regnskab. Samtidig fremgår det, at konkurrencen for SAP på det danske marked er hård, og at SAP derfor er hårdt påvirket af mindre udsving i efterspørgslen.

Med det seneste regnskab er den tyske ERP-gigant tilbage på en omsætning under to milliarder kroner. Det lykkedes ellers den danske del af forretningen at runde den milepæl i det forrige regnskab.

Det var et særlig mærkbart løft for den danske forretning, der øgede omsætningen med godt 400 millioner kroner på bare et enkelt år. Det var særlig cloud-forretningen, der var årsagen til den store stigning hos den tyske it-gigant.

"Det er ikke nogen hemmelighed at vores cloud-omsætning er vokset med over 50 procent. Det bidrager rimeligt væsentligt til det seneste regnskab. Og så har vi samtidig vundet et par relativt store opgaver som vi har arbejdet på i mange år," sagde administrerende direktør for SAP Danmark, Jørn Jacobsen, til Computerworld i 2020.

I samme omgang varslede han allerede, at det kommende år kunne se noget mere dystert ud.

"Vi ser egentligt et ret fornuftigt første halvår i 2020. Men jeg tror at 3. kvartal kan blive en lidt blandet fornøjelse for mange virksomheder," lød det fra den danske topchef.

Selvom SAP Danmark taber godt 60 millioner på omstæningen så var væsksten i 2019 så massiv, at det fortsat går frem for koncernen.

Antallet af medarbejdere er derfor også stort set uændret.
Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.