Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Huawei på trapperne med eget styresystem: Harmony OS lanceres i næste uge

Kinesiske Huawei lancerer efter flere års udviklingsarbejde sit eget styresystem, Harmony OS, om en uge.

Efter flere års udviklingsarbejde er Huawei klar til at lancere sit eget styresystem til smartphones.

Lanceringen kommer til at finde sted 2. juni, og den kommer til at markere en helt ny begyndelse for den kinesiske mobilgigant, der engang var verdens største producent af smartphones.

Med Harmony OS vil Huawei nemlig gradvist begynde at frigøre sig fra sin nuværende afhængighed af Android OS, som i dag anvendes som styresystem i selskabets smartphones.

Det har givet store problemer, da USA har placeret Huawei på sin sorte liste.

Det betyder, at amerikanske selskaber - som Google, der står bag Android - ikke må levere produkter til Huawei. Herunder teknisk support, udvikling og lignende til Android.

Huawei er også udelukket fra adgang til Google Mobile Services, som er den pakke, som de fleste Android-apps er baseret på.

Huawei var før balladen med USA og vesten brød løs en overgang verdens største producent af smartphones.

I dag er selskabet verdens sjette største med en samlet markedsandel på omkring fire producent og er står stærkt i ikke mindst asiatiske lande.

Reuters skriver, at det endnu er uklart, om det nye styresystem vil blive lanceret i forbindelse med præsentationen af nye smartphonemodeller eller hvordan lanceringen i øvrigt vil finde sted.
Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.