Artikel top billede

Her kan du hente Danmarks spritnye coronapas-app

Danmarks nye coronapas er klar til download nu. Se, hvordan den virker her.

Når du skal på restaurant, til koncert eller til frisør i de kommende dage, kan du få adgang med en helt ny type coronapas.

Det skyldes, at Danmark efter fire måneders ventetid nu har fået sin coronapas-app, og den kan allerede nu downloades i Apples App Store og Google Play app-butikker:

Coronapas app til iPhone hentes her.
Coronapas app til Android hentes her.

Appen er udviklet af Netcompany og Trifork på vegne af Digitaliseringsstyrelsen.

Finansministeriet inviterer til pressemøde fredag 12.15, hvor den nye app vil blive præsenteret.

Mødes af QR-kode

Når du åbner den nye app, bliver du mødt af en QR-kode, som kan blive skannet ved indgangen til restauranter, koncerter og andre steder, hvor der kræves coronapas.

Tidligere var coronapasset et digitalt dokument, som du fik adgang til via sundhed.dk.

For at få et grønt coronapas kræver det ligesom tidligere, at du enten har et negativt testresultat, har fået den første vaccinedosis for mindst 14 dage siden, eller har været testet positiv inden for de seneste otte måneder.

Startskud i februar

Allerede 3. februar satte den på det tidspunkt fungerende finansminister Morten Bødskov (S) gang i arbejdet med at få appen klar.

Dengang var målsætningen, at appen skulle være klar om fire måneder, og i marts vandt Netcompany og Trifork et lynudbud om at udvikle appen.

Da Computerworld for få uger siden spurgte Netcompanys topchef Andre Rogaczewski om tidsplanen så ud til at holde, svarede han blot:

"Det eneste jeg kan sige er, at der bliver arbejdet på fuld knald på den. Det kan jeg love dig, at man gør,” siger han.

Det er desuden planen, at appen skal være interoperatibel i EU, hvilket betyder, at den skal kunne tale sammen med lignende coronapas-systemer i andre lande i EU. Dermed skal turister kunne bruge passet på tværs af landegrænser.

Dokumenter som Computerworld har fået aktindsigt i viser, at den samlede pris for appen ventes at løbe op i 46,9 millioner kroner, mens udgiften til udviklingsfasen, der løber frem til udgangen af maj ventes at lande på 17,3 millioner kroner.Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.