Artikel top billede

Streaming: Bureaukraterne stiller Asgårds snydepels til regnskab

Halvguden Loke har snydt, svindlet og myrdet sig vej gennem talrige Marvelfilm, men det værste er alligevel alt det rod, han har lavet i universets tidslinje. Se mere i Loki, der får premiere på Disney+ den 9. juni.

Hvis man har læst Peter Madsens klassiske tegneserie Valhalla eller lyttet efter, da der blev undervist i nordisk mytologi i folkeskolen, så ved man allerede et og andet om halvguden Loke.

Har man yderligere set et par af de nyere Marvel-film vil man være klar over, at han er en decideret skidt karl, men også en svært underholdende én af slagsen.

Så det er kun ret og rimeligt, at Disney og Marvel Studios nu giver Asgårds snydepels sin helt egen serie, heldigvis stadig med Tom Hiddleston i hovedrollen.

Loki – som jo er hans angelsaksiske navn – består af seks afsnit og har premiere på Disney+ den 9. juni.

Serien foregår efter begivenhederne i Avengers Endgame, hvor en betydelig del af universets indbyggere vendte tilbage efter at have tilbragt nogle år i intetheden som en slags rodløse elementarpartikler.

Men det behøver man ikke at have 100% styr på. For det er nok at vide, at Loke bærer en stor del af ansvaret for talrige tidsspring, vildspor, parallelforløb og generelt roderi med universets kronologi gennem de senere års Marvelfilm.

Men nu går den altså ikke længere, mener den bureaukratiske organisation Time Variance Authority (TVA).

De har til opgave at sørge for at tiden flyder som tiden skal, og i Loki tvinger den grå TVA-papirnusser Mobius M. Mobius (Owen Wilson) derfor den genstridige halvgud til at hjælpe med at rette tiden ud og sørge for, at universet atter bringes i vater.

Det ser – baseret på traileren her – ud til at blive en underholdende omgang, og det skulle da også bare mangle.

Disney+ har trods alt allerede en imponerende historik på seriefronten med velfungerende titler som WandaVision, The Mandalorian og The Falcon & The Winter Soldier, så Loki har noget at leve op til.

Titel: Loki (serie i seks afsnit) / Premiere på Disney+ 9. juni
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere