Artikel top billede

Ny strømbesparende Intel-processor rammer 5 GHz

Processorerne er designet til at trække 12 til 28 Watt - og kan nå 5 GHz i turbo-sprints.

I forbindelse med den store Computex-messe har Intel annonceret to nye processorer, hvoraf den ene er den første strømbesparende processor der rammer 5 GHz.

De nye modeller hedder henholdsvis i7-1195G7 og i5-1155G7 - og er den af Intels nyeste 11. generationsprocessorer.

Det er i7-modellen, som nu i korte turbo-løb kan nå op på de imponerende 5 Ghz for en strømbesparende processor. Normalt triller den dog afsted med de mere normale 2,9 GHz på alle fire kerner. Det skriver Windowscentral.com.

I forvejen er det ikke helt nemt at navigere i Intels store udbud af processorer.

Tynde og lette bærbare

Det er derfor vigtigt at bemærke, at de to nye modeller tilhører U-serien og er beregnet til tynde og lette bærbare.

Processorerne er derfor designet til at trække 12 til 28 watt – mens andre af Intels og AMD's processor kan trække tre til fem gange så mange watt og er derfor væsentligt kraftigere, men dermed også hårdere ved din bærbars batterilevetid.

Det er derfor vigtigt at sætte sig ind i både processorens hastighed og type inden et eventuelt køb af ny bærbar.

Som altid skal man du også tage de høje clockfrekvenser med et gran salt. For med højere hastigheder stiger varmeudviklingen fra processoren, hvilket de tynde og lette bærbare i målgruppen har svært ved at håndtere.

Derfor ender processoren ofte med at pålægge sig selv en hastighedsbegrænsning indtil temperaturen er faldet, det såkaldte thermal throttling.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere