Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Snart vil dit corona-pas kunne anvendes i andre lande: EU åbner for fælles gateway en måned før tid

EU åbner for sin nye gateway, som EU-landene kan anvende til fælles godkendelse af coronapas på tværs af landene. Det betyder, at dit coronapas vil kunne anvendes på tværs af EU. Syv lande er allerede koblet på.

Er du i besiddelse af et gyldigt dansk corona-pas, er der stor sandsynlighed for, at det inden længe vil kunne anvendes i andre EU-lande.

EU har nemlig åbnet for sin ny-udviklede coronapas-gateway, som i den seneste tid er blevet testet i en række EU-lande.

Digitaliseringsstyrelsens direktør, Adam Lebech, skriver på Twitter, at Bulgarien, Danmark, Tjekkiet, Tyskland, Grækenland, Kroatien og Polen allerede er forbundet til gatewayen og at flere lande vil følge inden længe.

“Danmark er klar fra start efter lancering af digitalt coronapas i fredags. Giver håb for nemmere rejser i sommerferien i år,” skriver han.

Gatewayen står til at blive den fælles indgang til EU-landenes corona-pas og vil kunne anvendes af de enkelte lande til at verificere corona-pas udstedt i andre EU-lande.

Det var oprindeligt planen, at gatewayen først skulle være klar om en måneds tid.

Lanceringen af den falder sammen med lanceringen af det danske coronapas, som netop har set dagens lys.

EU’s fælles certifikat hedder “EU Digital COVID Certificate”.

Certifikatet vil som det danske coronapas blive udstedt til EU-borgere, der er enten ny-testede, vaccinerede eller som har været smittet med Covid-19.

EU-passet bliver tilgængelig i både digital form og som papir.

“Alle EU-borgere har en fundamental ret til fri bevægelse inden for EU’s grænser. EU Digital COVID Certificate vil gøre det nemmere for europæerne at rejse,” lyder det fra EU om det kommende pas, som altså kommer til at fungere via den nye gateway.