Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Snart vil dit corona-pas kunne anvendes i andre lande: EU åbner for fælles gateway en måned før tid

EU åbner for sin nye gateway, som EU-landene kan anvende til fælles godkendelse af coronapas på tværs af landene. Det betyder, at dit coronapas vil kunne anvendes på tværs af EU. Syv lande er allerede koblet på.

Er du i besiddelse af et gyldigt dansk corona-pas, er der stor sandsynlighed for, at det inden længe vil kunne anvendes i andre EU-lande.

EU har nemlig åbnet for sin ny-udviklede coronapas-gateway, som i den seneste tid er blevet testet i en række EU-lande.

Digitaliseringsstyrelsens direktør, Adam Lebech, skriver på Twitter, at Bulgarien, Danmark, Tjekkiet, Tyskland, Grækenland, Kroatien og Polen allerede er forbundet til gatewayen og at flere lande vil følge inden længe.

“Danmark er klar fra start efter lancering af digitalt coronapas i fredags. Giver håb for nemmere rejser i sommerferien i år,” skriver han.

Gatewayen står til at blive den fælles indgang til EU-landenes corona-pas og vil kunne anvendes af de enkelte lande til at verificere corona-pas udstedt i andre EU-lande.

Det var oprindeligt planen, at gatewayen først skulle være klar om en måneds tid.

Lanceringen af den falder sammen med lanceringen af det danske coronapas, som netop har set dagens lys.

EU’s fælles certifikat hedder “EU Digital COVID Certificate”.

Certifikatet vil som det danske coronapas blive udstedt til EU-borgere, der er enten ny-testede, vaccinerede eller som har været smittet med Covid-19.

EU-passet bliver tilgængelig i både digital form og som papir.

“Alle EU-borgere har en fundamental ret til fri bevægelse inden for EU’s grænser. EU Digital COVID Certificate vil gøre det nemmere for europæerne at rejse,” lyder det fra EU om det kommende pas, som altså kommer til at fungere via den nye gateway.
Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.