Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Ny strategi for Rejsekort bliver halvt år forsinket: Planerne om ny mobilversion er endnu uafklarede

Rejsekortet & Rejseplanens nye strategiplan bliver forsinket, og det er endnu uafklaret, hvordan en ny mobilløsning, der skal forene Rejsekortet & Rejseplanen, kommer til at se ud.

Da Rejsekortet og Rejseplanen for få år siden fusionerede til ét selskab forlød det, at der skulle skabes en ny fælles mobilitetstjeneste.

En ny super-app til de rejsende, der skulle samle Rejseplanen og Rejsekortet i en fælles mobil-app.

Men Rejsekort & Rejseplan oplyser nu til Computerworld, at der er endnu ikke er kommet en afklaring på Rejsekortet og Rejseplanens digitale fremtid

”Selskabet undersøger flere løsninger i forbindelse med en igangværende markedsdialog, herunder også en mobilløsning. Der er på nuværende tidspunkt ikke taget endelig stilling til, hvilken digital oplevelse brugerne skal tilbydes fremover,” skriver Jens Willars, kundedirektør for Rejsekortet & Rejseplanen i en email til Computerworld.

Strategiarbejde er forsinket

Planerne om den nye transporttjeneste skal blandt andet fastlægges i en strategi for det nye fusionerede selskab.

Men ifølge Jens Willars er arbejdet med strategien blev forsinket.

Det var planen, at strategiarbejdet skulle være afsluttet i maj 2021, men det er nu blevet udskudt til november 2021, oplyser han til Computerworld.

”Det er korrekt, at Rejsekort & Rejseplan A/S er i gang med at udarbejde en strategi for selskabet som en konsekvens af Lov 206. Selskabet har måtte justere den oprindelige plan og forventer i stedet at kunne have en endelig strategi klar med udgangen af november 2021,” skriver Jens Willars til Computerworld.

14 år gammel løsning

Det nuværende rejsekort er baseret på et fysisk kort, der skal bruges til indtjekning og udtjeking på stationerne.

Kortet er i sin nuværende form 14 år gammelt, og det blev første gang taget i brug i 2007 på en strækning mellem Roskilde og Tølløse.

Herefter blev det – på trods af store forsinkelser – i årene efter udrullet til resten af landet.

Ideen om at samle Rejsekortet og Rejseplanen i én app blev første gang fremført af den daværende transportminister Ole Birk Olesen i 2018.

Han tog også intiativ til, at Rejsekortet og Rejseplanen blev lagt sammen til et fælles selskab.

"Det skal være lettere at rejse i Danmark. En af de måder er, at man ikke skal tilgå alle mulige forskellige hjemmesider og apps for at planlægge og betale for sin rejse. Med det mål er det jo unaturligt at have Rejsekortet og Rejseplanen som to forskellige selskaber. Det bør være ét selskab, der tilbyder en samlet løsning til forbrugerne," sagde Ole Birk Olesen i 2018 til nyhedsbureaet Ritzau.

Ambitionen om at skabe en stor fælles rejse-app-løsning har også fået opbakning fra nuværende transportminister Benny Engelbrech (S).

”En ny app-løsning, som samler rejsekort- og rejseplantilbuddet, vil medføre, at passagererne kan planlægge, booke og betale deres rejse et og samme sted, Derudover vil den kunne tilpasses personlige præferencer eller foreslå alternative rejser ved for eksempel regnvejr,” sagde Benny Engelbrech (S) i 2019.