Artikel top billede

USA klar til at investere over 1.500 milliarder kroner i microchip-konkurrencen med Kina

Det amerikanske senat er lige nu ved at stemme en kæmpe tech-regning igennem i kampen om at slå Kina i det teknologi-kapløb, der lige nu udspiller sig.

Næsten 250 milliarder dollar - mere end 1.500 milliarder danske kroner - er i disse dage ved at blive stemt igennem det amerikanske senat til en pulje, der skal imødegå den tekniske trussel som Kina udgør for den amerikanske supermagt.

I slutningen af maj endte en proceduremæssig afstemning om spørgsmålet 68 for mod 30 stememr imod. Dermed forventes forslaget at blive endeligt godkendt inden længe.

Det skriver Reuters.

Den enorme pulje skal bruges som følgende: omkring 190 milliarder dollars går til bestemmelser til styrkelse af amerikansk teknologi og forskning. Og 54 milliarder dollars planlægges at gå til at øge amerikansk produktion og forskning i microchip og telekommunikationsudstyr.

Den amerikanske handelsminister Gina Raimondo har tidligere udtalt, at finansieringen kan resultere i syv til ti nye amerikanske halvlederanlæg - altså microchip-fabrikker.

Lovgivningen med den indbyggede tech-regning skal også passere gennem Repræsentanternes Hus før den endeligt kan underskrives af præsident Joe Biden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere