Artikel top billede

Googles selvkørende bilenhed Waymo får kæmpe kapitalindsprøjtning

Waymo, der er Googles store selvkørende satsning, henter nu 15 milliarder kroner i kapital udefra.

Søgegiganten Googles søstervirksomhed Waymo, der udvikler selvkørende teknologi til biler, får nu en kæmpe kapitalindsprøjtning på 2,5 milliarder dollar, hvilket svarer til mere end 15 milliarder kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Selvom det er Googles moderselskab Alphabet, der ejer Waymo, så har selskabet også brug for at hente kapital ind udefra i forsøget på at udvikle og udrulle sin teknologi.

Det mest prominente firma, der har skudt penge i Waymo i denne omgang er venturekapitalfirmaet Andreessen Horowitz, men også den canadiske pensionsfond Canada Pension Plan Investment Board har deltaget i kapitalrunden.

Fyrede topchef

Waymo fyrede for få måneder siden sin topchef John Krafcik, og selskabet er ifølge amerikanske CNBC blevet mødt af kritik for ikke at skabe fremskridt hurtigt nok.

Selskabet har dog allerede udrullet sin teknologi i den amerikanske by Phoenix, men her påpeger kritikere, at Waymo kan drage fordel af et simpelt vejnet og et stabilt klima, der kun sjældent byder på regn, frost og sne.

Samtidig har Waymo ifølge CNBC også længe også har været afhængig af, at der sidder et menneske bag rattet, der er klar til at gribe ind, hvis teknologien svigter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.