Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Googles selvkørende bilenhed Waymo får kæmpe kapitalindsprøjtning

Waymo, der er Googles store selvkørende satsning, henter nu 15 milliarder kroner i kapital udefra.

Søgegiganten Googles søstervirksomhed Waymo, der udvikler selvkørende teknologi til biler, får nu en kæmpe kapitalindsprøjtning på 2,5 milliarder dollar, hvilket svarer til mere end 15 milliarder kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Selvom det er Googles moderselskab Alphabet, der ejer Waymo, så har selskabet også brug for at hente kapital ind udefra i forsøget på at udvikle og udrulle sin teknologi.

Det mest prominente firma, der har skudt penge i Waymo i denne omgang er venturekapitalfirmaet Andreessen Horowitz, men også den canadiske pensionsfond Canada Pension Plan Investment Board har deltaget i kapitalrunden.

Fyrede topchef

Waymo fyrede for få måneder siden sin topchef John Krafcik, og selskabet er ifølge amerikanske CNBC blevet mødt af kritik for ikke at skabe fremskridt hurtigt nok.

Selskabet har dog allerede udrullet sin teknologi i den amerikanske by Phoenix, men her påpeger kritikere, at Waymo kan drage fordel af et simpelt vejnet og et stabilt klima, der kun sjældent byder på regn, frost og sne.

Samtidig har Waymo ifølge CNBC også længe også har været afhængig af, at der sidder et menneske bag rattet, der er klar til at gribe ind, hvis teknologien svigter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere