Artikel top billede

(Foto: Keld Navntoft / Keld Navntoft)

Regeringen vil gå i kødet på amerikanske it-giganter

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) er bekymret over Amazons indtog i Danmark. Det får nu regeringen til at varsle større indgreb mod de amerikanske it-giganter.

Amazon og andre it-giganters arbejdsmetoder får regeringen til at åbne for en række tiltag mod de amerikanske giganter.

Det varsler erhvervsminister, Simon Kollerup (S), der mener at mange danske virksomheder gøler sig presset til at benytte virksomheder som Amazons egne platforme, hvis de vil sælge deres produkter.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

“Mange virksomheder føler sig ikke bare tvunget til at sælge via platformene, men de oplever også, at de bliver trynet af dem på forskellig vis. Når man er så stor, følger der et ansvar med for borgere og virksomheder i de samfund, som man opererer i,” siger Simon Kollerup.

Regeringen har ikke selv nogle konkrete tiltag til at gribe ind over for virksomheder som Amazon. I stedet vil erhvervsministeren have danske virksomheder til selv at byde ind med forslag, der skal sikre dem bedre vilkår over for it-giganterne.

Ministeren påpeger overfor Finans, at amerikanske politikere er på vej med lovgivning, der skal tøje de største it-virksomheder. Derfor mener han, at det er naturligt Danmark går ned ad samme spor.

Statsminister, Mette Frederiksen (S), mener, at det kan blive nødvendigt at lovgive på området for at tøje virksomhederne.

“Alle samfundsområder har brug for spilleregler. Det har vi i trafikken, det har vi, når man udgiver en avis. Den samme logik skal jo gælde på de sociale medier,” siger Mette Frederiksen ifølge Politiken.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere