Artikel top billede

Norge anklager Kina for at stå bag stort hackerangreb på norske myndigheder

De norske efterretningstjenester mener, at Kina står bag det hackerangreb, der ramte en række offentlige myndigheder forrige år.

Politiets Efterretningstjeneste (PTS) i Norge anklager Kina for at stå bag det omfattende hackerangreb, der ramte landets offentlige myndigheder for to et halvt år siden.

PTS vurderer torsdag, at der er flere beviser, der peger på, at det er den kinesiske hackergruppe APT 31, der havde ansvaret for angrebet.

“Vi har i den konkrete sag efterretningsinformationer, som peger i en tydelig retning af, at det er aktøren APT 31, som står bag operationen mod statsforvaltningens embeder,“ siger afdelingschef Hanne Blomberg fra PST til NRK.

Det skriver Berlingske.

Angrebet ramte de norske myndigheder i 2018, men allerede i 2020 blev Stortinget i Norge også ramt af et hackerangreb. Her vurderede myndighederne også, at det var et fremmede land, der stod bag det omfattende hackerangreb.

Hackerne bag angrebet fik ifølge den norske efterretningstjeneste fingrene i 1,2 gigabite data.

Derfor har PTS efterforsket sagen som spionage, der havde til hensigt at stjæle statshemmeligheder fra Norge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere