Artikel top billede

Sverige udelukker Huawei fra 5G-nettet

Huaweis håb om at komme ind på det europæiske marked igen er endeligt slukket. Sverige siger nej til den kinesiske teleleverandør i sit 5G-netværk.

Den kinesiske teleleverandør Huawei bliver ikke en del af udbygningen af Sveriges 5G-netværk. Det har den svenske domstol afgjort tirsdag.

Afgørelsen falder, fordi Huawei ved retten ville have afprøvet det forbud, som i oktober fra den svenske post- og telestyrelse blokerede Huawei i at levere 5G-udstyr til svenske mobilselskaber.

Det skriver Ritzau.

Hovedårsagen til udfaldet af afgørelsen er, at den svenske domstol har lagt vægt på sikkerhed.

"Forvaltningsdomstolen har taget med i overvejelserne, at det kun er Sikkerhedspolitiet og forsvaret, der sammen har et helhedsbillede, når det gælder sikkerhedssituationen og trusselsbilledet mod Sverige," skriver retsformand Ulrika Melin i en pressemeddelelse.

Flere europæiske stater har blokeret Huawei fra deres 5G-udbygninger - herunder Danmark.

I Storbritannien blev det sidste år besluttet at Huawei-udstyr skal udfases i 5G-netværket inden 2027.

Også i USA har der været pres på selskabet, som under Trump-administrationen blev udelukket fra samarbejde med amerikanske virksomheder. En linje som Biden-administrationen ser ud til at opretholde.

Den store bekymring for Huawei er, at den som kinesisk virksomhed hjælper det kinesiske styre med at spionere mod borgere. Det fastholder Huawei dog ikke er tilfældet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere