Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

For fem år siden indgik Microsoft og Google en fredsaftale: Nu kan den stå for fald

Det blev røget fredspipe mellem Microsoft og Google for fem år siden. Men nu ser de to it-giganters våbenhvile ud til at være overstået.

Microsoft og Google indgik for fem år siden en fredsaftale, der betød, at de afstod fra at bruge deres betydelige ressourcer til politisk lobby-arbejde mod hinanden.

Men den aftale udløb i april og ingen af de to selskaber har udvist stor interesse for at forlænge den, skriver Bloomberg på baggrund af anonyme kilder med kendskab til de to selskaber.

Microsoft og Google er hårde konkurrenter inden for cloud-computing, internetsøgning og kunstig intelligens.

Da de indgik aftalen for fem år siden var det for at sætte en stopper for en dyr lobby-krig, som begge parter var enige om var unødigt forstyrrende og forhindrede, at de to selskaber kunne samarbejde.

Måtte ikke gå til myndighederne

Ifølge Bloomberg betød aftalen, at de to selskaber skulle gå så langt som muligt for at finde en løsning på problemstillinger med hinanden, og kun hvis det viste sig at være umuligt måtte de fremføre deres bekymringer for myndighederne.

Fredsaftalens udløb kan dog betyde, at den kolde lobby-krig mellem de to rivaler snart igen kan blive varm.

Eksempelvis kæmper Microsoft for at myndigheder sikrer, at folk der anvender Google-løsninger bliver sikret lige adgang til forskellige søgemaskiner – herunder Microsofts Bing.

Google mener ifølge Bloomberg på den anden side, at indsigelserne mod selskabet skyldes, at Microsoft i stigende grad ser Google som trussel på cloud-markedet samt på markedet for produktivitets-apps.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere