Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

For fem år siden indgik Microsoft og Google en fredsaftale: Nu kan den stå for fald

Det blev røget fredspipe mellem Microsoft og Google for fem år siden. Men nu ser de to it-giganters våbenhvile ud til at være overstået.

Microsoft og Google indgik for fem år siden en fredsaftale, der betød, at de afstod fra at bruge deres betydelige ressourcer til politisk lobby-arbejde mod hinanden.

Men den aftale udløb i april og ingen af de to selskaber har udvist stor interesse for at forlænge den, skriver Bloomberg på baggrund af anonyme kilder med kendskab til de to selskaber.

Microsoft og Google er hårde konkurrenter inden for cloud-computing, internetsøgning og kunstig intelligens.

Da de indgik aftalen for fem år siden var det for at sætte en stopper for en dyr lobby-krig, som begge parter var enige om var unødigt forstyrrende og forhindrede, at de to selskaber kunne samarbejde.

Måtte ikke gå til myndighederne

Ifølge Bloomberg betød aftalen, at de to selskaber skulle gå så langt som muligt for at finde en løsning på problemstillinger med hinanden, og kun hvis det viste sig at være umuligt måtte de fremføre deres bekymringer for myndighederne.

Fredsaftalens udløb kan dog betyde, at den kolde lobby-krig mellem de to rivaler snart igen kan blive varm.

Eksempelvis kæmper Microsoft for at myndigheder sikrer, at folk der anvender Google-løsninger bliver sikret lige adgang til forskellige søgemaskiner – herunder Microsofts Bing.

Google mener ifølge Bloomberg på den anden side, at indsigelserne mod selskabet skyldes, at Microsoft i stigende grad ser Google som trussel på cloud-markedet samt på markedet for produktivitets-apps.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere