Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

For fem år siden indgik Microsoft og Google en fredsaftale: Nu kan den stå for fald

Det blev røget fredspipe mellem Microsoft og Google for fem år siden. Men nu ser de to it-giganters våbenhvile ud til at være overstået.

Microsoft og Google indgik for fem år siden en fredsaftale, der betød, at de afstod fra at bruge deres betydelige ressourcer til politisk lobby-arbejde mod hinanden.

Men den aftale udløb i april og ingen af de to selskaber har udvist stor interesse for at forlænge den, skriver Bloomberg på baggrund af anonyme kilder med kendskab til de to selskaber.

Microsoft og Google er hårde konkurrenter inden for cloud-computing, internetsøgning og kunstig intelligens.

Da de indgik aftalen for fem år siden var det for at sætte en stopper for en dyr lobby-krig, som begge parter var enige om var unødigt forstyrrende og forhindrede, at de to selskaber kunne samarbejde.

Måtte ikke gå til myndighederne

Ifølge Bloomberg betød aftalen, at de to selskaber skulle gå så langt som muligt for at finde en løsning på problemstillinger med hinanden, og kun hvis det viste sig at være umuligt måtte de fremføre deres bekymringer for myndighederne.

Fredsaftalens udløb kan dog betyde, at den kolde lobby-krig mellem de to rivaler snart igen kan blive varm.

Eksempelvis kæmper Microsoft for at myndigheder sikrer, at folk der anvender Google-løsninger bliver sikret lige adgang til forskellige søgemaskiner – herunder Microsofts Bing.

Google mener ifølge Bloomberg på den anden side, at indsigelserne mod selskabet skyldes, at Microsoft i stigende grad ser Google som trussel på cloud-markedet samt på markedet for produktivitets-apps.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?