Artikel top billede

For fem år siden indgik Microsoft og Google en fredsaftale: Nu kan den stå for fald

Det blev røget fredspipe mellem Microsoft og Google for fem år siden. Men nu ser de to it-giganters våbenhvile ud til at være overstået.

Microsoft og Google indgik for fem år siden en fredsaftale, der betød, at de afstod fra at bruge deres betydelige ressourcer til politisk lobby-arbejde mod hinanden.

Men den aftale udløb i april og ingen af de to selskaber har udvist stor interesse for at forlænge den, skriver Bloomberg på baggrund af anonyme kilder med kendskab til de to selskaber.

Microsoft og Google er hårde konkurrenter inden for cloud-computing, internetsøgning og kunstig intelligens.

Da de indgik aftalen for fem år siden var det for at sætte en stopper for en dyr lobby-krig, som begge parter var enige om var unødigt forstyrrende og forhindrede, at de to selskaber kunne samarbejde.

Måtte ikke gå til myndighederne

Ifølge Bloomberg betød aftalen, at de to selskaber skulle gå så langt som muligt for at finde en løsning på problemstillinger med hinanden, og kun hvis det viste sig at være umuligt måtte de fremføre deres bekymringer for myndighederne.

Fredsaftalens udløb kan dog betyde, at den kolde lobby-krig mellem de to rivaler snart igen kan blive varm.

Eksempelvis kæmper Microsoft for at myndigheder sikrer, at folk der anvender Google-løsninger bliver sikret lige adgang til forskellige søgemaskiner – herunder Microsofts Bing.

Google mener ifølge Bloomberg på den anden side, at indsigelserne mod selskabet skyldes, at Microsoft i stigende grad ser Google som trussel på cloud-markedet samt på markedet for produktivitets-apps.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.