Artikel top billede

Crayon Danmark runder milepæl: Omsætter for over en milliard

For danske Crayon blev 2020 det år, hvor selskabet rundede milliardomsætningen for første gang. Samtidig ryger bundlinjen i vejret. Få indblik i regnskabet her:

Det skæpper i kassen hos Crayon fra Søborg.

It-selskabet har netop aflagt årsregnskab for 2020, og her viser sig en omsætning på over en milliard kroner, hvilket er første gang, at it-rådgivningsselskabet har rundet den milepæl.

Helt præcist lyder omsætningen på 1.006.823 kroner, hvor tallet i 2019 lød på 859,3 millioner kroner.

Driftsresultatet følger med i tempo og stiger fra 23,7 millioner kroner til 31,8 millioner. Det samme gør sig gældende for overskuddet efter skat, der ender på 36,5 millioner i modsætning til 2019-resultatet, der gik på 30,7 millioner kroner.

"2020 har været et transformationsår, hvor forretningen fortsatte med med at vokse på trods af covid-19. Flere store nye kunder og partnere har valgt Crayon som partner i cloud services og software asset management, og vi har beholdt stort set alle eksisterende kunder og partnere i vores portefølje," skriver selskabet i regnskabet.

Ledelsen understreger, at 2020-resultatet er bedre end forventet, hvor der er set signifikant vækst i licenser, cloud og managed services.

Fremtiden ser også lys ud for Crayon, vurderes det i ledelsesberetningen. En stabil fortsat vækst forventes med et stigende antal kunder, salg og indtjening.

På linje med selskabets strategi vil væksten tage fart inden for services, hvilket også kræver flere hænder, lyder det.

"Selskabet har leveret en stærk vækst i indtjening i 2020 og forventer at væksten fortsætter samt et positivt resultat i 2021. Den overordnede forventninger er en årlig vækst på fem til 10 procent i bruttofortjenesten," lyder det.

Crayon hovedsæde ligger i Oslo, Norge, og til sammen har koncernen 2.000 medarbejdere fordelt over 50 kontorer i 35 lande. I Danmark udgøres staben af omkring 82 ansatte.

Ny CEO blev hentet fra TDC

Selskabet ledes af Maria Lønning, der blev CEO i Crayon tilbage i oktober 2019.

Marina Lønning overtog jobbet fra Stig Orloff, der havde bestredet stillingen som administrerende et års tid. Inden da havde han posten som salgsdirektør gennem en årrække.

Maria Lønning kommer fra en topstilling hos TDC som erhvervsdirektør.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.