Artikel top billede

Netcompany-ejerne Andre Rogacsewski og Claus Jørgensen skovler penge ind: Tjente 1,6 milliarder kroner på Netcompany i 2020

Netcompany-stifterne Andre Rogacsewski og Claus Bo Jørgensens fælles holdingsselskab AC NC Holding - der alene ejer aktier i Netcompany - lander rekord-overskud på 1,6 milliarder kroner.

Netcompany-ejerne Andre Rogacsewski og Claus Bo Jørgensen skovler penge ind på Netcompany, som de sammen med Carsten Gomard stiftede sammen for mere end 20 år siden.

Det netop offentliggjorte årsregnskab for deres fælles holdingsselskab AC NC Holding NC.
for 2020 viser nemlig et rekord-stort overskud på knap 1,6 milliarder kroner.

Det svarer til næsten en tredobling af overskuddet året før, hvor AC NC Holding ApS tjente en halv milliard kroner.

AC NC Holdings eneste aktiv er aktier i Netcompany Group, som Andre Rogacsewski og Claus Bo Jørgensen tilsammen via selskabet ejer 10 procent af.

Tredoblingen af resultatet skyldes derfor alene den gunstige udvikling, som Netcompanys aktiekurs har gennemgået i gennem 2020.

“Årets resultat er præget af udviklingen af kursen på selskabets ejerandele i andre værdipapirer og kapitalandele. Ledelsen anser årets resultat for meget tilfredsstillend,” lyder det i ledelsesberetningen for selskabet, der kun har en enkelt ansat, nemlig Carsten Bo Jørgensen, der er indsat som direktør.

Andre Rogacsewski og Claus Bo Jørgensen forventer, at resultatet for 2021 kommer til at ligge på nogenlunde samme niveau, meddeler de.

AC NC Holding ApS ligger nu i alt inde med en egenkapital på 3,2 milliarder kroner.

Hver deres holdingselskab

Andre Rogacsewski og Claus Bo Jørgensen ejer også hver deres holdingselskab, hvor igennem de investerer i andre projekter end Netcompany.

Den tredje stifter af Netcompany - Carsten Gomard - er ikke aktiv i Netcompany længere som de to øvrige stiftere, der som CEO og COO fortsat har ansvaret for den daglige drift af selskabet.

Hans holdingselskab, Carsten Gomard Holding, landede i 2020 et overskud på godt 368 millioner kroner, hvilket svarer til mere end en fordobling i forhold til 2019.

Carsten Gomard Holding har nu en egenkapital på knap 1,4 milliarder kroner.

Netcompany blev børsnoteret i 2018, hvor aktierne blev solgt til kurs 200.

I dag handles aktien omkring kurs 745, hvilket svarer til, at Netcompany har en markedsværdi på godt 37 milliarder kroner.

Du finder hele årsregnskabet for AC NC Holding ApS her.