Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Sydkorea dropper "Askepot-lov": Nu må de unge igen spille computerspil efter midnat

Kontroversiel lov droppes. Det betyder, at sydkoreas unge snart må spille computerspil lige så længe de vil efter midnat - hvis de kan finde tiden til det.

Nu dropper Sydkorea den såkaldte "Askepot-lov", der siden 2011 har forbudt unge under 16 år at spille computer efter midnat.

Loven blev i sin tid indført med argumenter om, at loven beskytter unge, så de kan få noget søvn og have masser af energi til deres skole. Siden 2011 har loven været kritiseret.

Det skriver Finans.

Og modstandere mener, at der stikker noget andet under den lov.

Den tanke opstår fordi Sydkoreas unge i forvejen ikke har meget tid til at spille computerspil.

Langt de fleste unge starter skoledagen klokken 8.30, og slutter ved 18-tiden om aftenen. Derfra tager eleven typisk videre til en privat tutor - der efterhånden er stort set obligatorisk for sydkoreanske studerende - hvor de studerer videre til omkring klokken 22.00.

Og derfra tager de så hjem og læser lektier til efter midnat.

Kritikken går altså på, at sydkoreas unge allerede lever under et ekstremt konkurrencepres i hverdagen, der hovedsageligt kommer fra skole. Dermed mener kritikerne ikke, at loven om computerspil gør de unges liv lettere.

Kina strammer grebet om de unge

Mens Sydkorea smider restriktionerne på computerspil går deres nabo Kina den anden vej og strammer ristriktionerne for landets mindreårige.

Kun tre timer om ugen - og kun på fredage, i weekenden og på helligdage må de få timer bruges på computerspil fra 1. september.

Den Sydkorenakse lov ophæves fra januar næste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere