Artikel top billede

Sydkorea dropper "Askepot-lov": Nu må de unge igen spille computerspil efter midnat

Kontroversiel lov droppes. Det betyder, at sydkoreas unge snart må spille computerspil lige så længe de vil efter midnat - hvis de kan finde tiden til det.

Nu dropper Sydkorea den såkaldte "Askepot-lov", der siden 2011 har forbudt unge under 16 år at spille computer efter midnat.

Loven blev i sin tid indført med argumenter om, at loven beskytter unge, så de kan få noget søvn og have masser af energi til deres skole. Siden 2011 har loven været kritiseret.

Det skriver Finans.

Og modstandere mener, at der stikker noget andet under den lov.

Den tanke opstår fordi Sydkoreas unge i forvejen ikke har meget tid til at spille computerspil.

Langt de fleste unge starter skoledagen klokken 8.30, og slutter ved 18-tiden om aftenen. Derfra tager eleven typisk videre til en privat tutor - der efterhånden er stort set obligatorisk for sydkoreanske studerende - hvor de studerer videre til omkring klokken 22.00.

Og derfra tager de så hjem og læser lektier til efter midnat.

Kritikken går altså på, at sydkoreas unge allerede lever under et ekstremt konkurrencepres i hverdagen, der hovedsageligt kommer fra skole. Dermed mener kritikerne ikke, at loven om computerspil gør de unges liv lettere.

Kina strammer grebet om de unge

Mens Sydkorea smider restriktionerne på computerspil går deres nabo Kina den anden vej og strammer ristriktionerne for landets mindreårige.

Kun tre timer om ugen - og kun på fredage, i weekenden og på helligdage må de få timer bruges på computerspil fra 1. september.

Den Sydkorenakse lov ophæves fra januar næste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.