Artikel top billede

Donald Trump sagsøger Google, Facebook og Twitter: Vil tilbage på sociale medier

Topcheferne Sundar Pichai, Mark Zuckerberg og Jack Dorsey har modtaget et sagsanlæg fra den tidligere amerikanske præsident Donald Trump, der vil have genoprettet sin adgang til sociale medier.

Den tidligere amerikanske præsiden Donald Trump sagsøger nu en række af verdens største it-virksomheder og deres topchefer, fordi han mener, at de har censureret ham uretmæssigt.

Det oplyste Donald Trump i forbindelse med pressekonference, der blev afholdt ved en af hans golfklubber i den amerikanske stat New Jersey.

Ifølge CNBC har Donald Trump sagsøgt Google, Facebook og Twitter samt deres topchefer Sundar Pichai, Mark Zuckerberg og Jack Dorsey.

Siden den 6. januar, hvor tusindvis af vrede Donald Trump-tilhængere stormede og hærgede den amerikanske kongres, har den tidligere præsident været forment adgang til blandt andet Facebook, Twitter og det Google-ejede Youtube.

Selskaberne lukkede for Donald Trumps konti, fordi de mente, at han misbrugte sociale medier til at opildne til uroligheder og sprede falske påstande om valgsvindel.

Vil have genoprettet sin adgang

Ifølge CNBC er målet med retssagerne, at selskaberne igen skal give Donald Trump adgang til deres platforme.

”Vi ved ikke, hvad der kommer til ske, men vi kommer ikke til at indgå et forlig,” siger Donald Trump til CNBC.

Brian Fitzpatrick, der er juraprofessor ved Vanderbilt University i USA, betegner over for CNBC retssagerne som et pr-stunt, og han vurderer, at Donald Trumps mulighed for at vinde retssagen er meget små.

”Jeg tror, at der er meget lille sandsynlighed for, at han får succes med sine sagsanlæg,” siger han til CNBC.
Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.