Morten Bilgrav Mathiasen blev uventet CIO for Norlys midt i kæmpe-fusion med ansvar for 930 systemer og design af ny it-organisation med 220 ansatte

Efter få måneder som ny CIO for Eniig bliver Morten Bilgrav Mathiasen tilbudt jobbet som CIO og medlem af koncernledelsen for det kommende kæmpeselskab Norlys. Det bliver en enorm opgave med at få styr på en helt ny organisering og et broget systemlandskab med 930 systemer. Her fortæller Norlys-CIO'en om den store fusion set fra hans stol.

Premium Kun for abonnenter
(Få gratis adgang med et Intro-abonnement)

Det får du i artiklen

  • Unikt indsigt i den store fusion mellem Eniig og SE set fra CIO Morten Bilgrav Mathiasens bord
  • Sådan fik Norlys-CIO'en uventet jobbet
  • Hvordan it-organsiationen er blevet designet og CIO'ens tanker om det
  • Indsigt i kæmpe opgave med systemkonsolidering af et it-landskabet med 930 systemer
  • Fokus for Norlys it-strategi frem mod 2023
1.867
9:30 min
Over en weekend i begyndelsen af 2019 blever det første spæde spadestik taget i opbygningen af det nyfusionerede energi- og teleselskab Norlys.

Da de 2.500 medarbejdere fra de tidligere selskaber Eniig og SE møder op på arbejde om mandagen, har de fået ny Norlys-mail som et ufragvigelig symbol på, at en ny organisation og identitet for alvor begynder at tage form.

Forud for sammensmeltningen af de to store selskaber ligger længere tids planlægning. Ikke mindst i etableringen af en ny it-organisation, der vil komme til at smelte to større it-afdelinger og bunker af systemer sammen under en organisation.

Den opgave tilfalder Morten Bilgrav Mathiasen, der her fortæller Computerworld om fusionen set fra sin stol.


Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.