Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Broadcoms kæmpe opkøb af SAS Institute går i vasken

Broadcom er alligevel ikke på trapperne med et milliardopkøb af den amerikanske softwarevirksomhed SAS Institute.

Broadcoms plan om et kæmpe opkøb af SAS Institute til op imod 126 milliarder kroner er for nu brudt sammen.

Forhandlinger er afsluttet efter, at grundlæggerne af SAS Institute tilsyneladende har skiftet holdning om et salg til chipkæmpen Broadcom.

Sådan skriver Wall Street Journal - selvsamme medie, der fornyeligt rapporterede, at et salg af SAS Institute var nærtforestående.

Ifølge kilder tæt på processen er medstifterne af SAS Institute, Jim Goodnight og John Sall, som også stadig driver selskabet, vendt på en tallerken og besluttet alligevel ikke at sælge virksomheden til Broadcom.

Det er uklart, om årsagen kan skyldes andre bejlere.

Broadcom har sat sig tungt på en bred vifte af halvleder- og infrastruktursoftwareprodukter, men er over de seneste år for alvor begyndt at udvide sin software-forretning.

I 2018 indgik han en aftale på cirka 19 milliarder dollars om at købe softwarefirmaet CA Technologies, tidligere Computer Associates.

Og det følgende år købte Broadcom Symantec Corps enterpriseforretning for cirka 10,7 milliarder dollar.

Broadcoms direktør, Hock Tan, har ifølge Wall Street Journal tidligere på året udtalt, at selskabet ville se på tilbagekøb og muligvis tilbagebetaling af gæld, hvis der ikke bliver eksekveret yderligere opkøb inden regnskabsårets afslutning.

Det slutter typisk i slutningen af ​​oktober eller begyndelsen af ​​november.