Artikel top billede

Bog: Langt liv med (mange) flere faser

Vi er vant til at dele livet op i tre faser: Uddannelse, arbejde og pensionering. Men ikke alene bliver vi stadig ældre, vi forventer også mere frihed til at vælge i livet. Det er emnet for en ny bog, der guider til et langt liv med flere valgmuligheder.

”Det nye lange liv - Sådan griber du mulighederne i en foranderlig verden” er skrevet af Andrew J. Scott og Lynda Gratton. Bogen udkom i 2020, men er nu blevet oversat til dansk og udkommer 24. juli på DJØFs forlag med forord af fremtidsforsker Anne Skare Nielsen.

Bogen tager fat i en yderst aktuel problemstilling: I den vestlige verden synes fremskridtet nærmest ustoppeligt, og der opstår hele tiden nye teknologiske muligheder og fantastiske sundhedsmæssige landvindinger.

Vi bliver ældre og ældre, men oplever paradoksalt nok hverken at blive mere lykkelige – eller benytter chancen for at forme vores liv på nye måder. Måske snarere tværtimod.

Bekymringer for fremtiden plager mange mennesker. Mange er ikke længere trygge ved, hvad der venter dem på den anden side af det arbejdsliv, vi for øvrigt ikke engang er helt sikre på, hvor længe vi skal fortsætte med.

Derfor opfordrer forfatterne til, at vi gentænker vores måde at inddele livet på. En opfordring, der går ud til både den enkelte og til samfundet som helhed.

Bogen er lavet som både en guide, der rummer konkrete værktøjer til et længere, smartere og lykkeligere liv. Samtidig har den ambition om at indføre læseren i de psykologiske og økonomiske håndtag, vi som enkeltpersoner og samfund kan skrue på for at vi kan få et bedre liv.

Vel at mærke et liv uden skarpe skel mellem arbejde og fritid, hvor vi kan blive ved med at udvikle os og skifte spor undervejs.

Lynda Gratton er organisationsteoretiker og professor i ledelsespraksis ved London Business School, mens Andrew J. Scott er professor i økonomi samme sted.

De har adskillige bøger bag sig om de konsekvenser og muligheder, der manifesterer sig i kraft af, at vi bliver ældre og ældre. Herunder bogen ”The 100-Year Life” fra 2016, det toppede salgslisterne i hele verden.

Titel: Det nye lange liv - Sådan griber du mulighederne i en foranderlig verden

Forfattere: Lynda Gratton & Andrew J. Scott

Udkommer 24. juli
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?