Artikel top billede

Bog: Langt liv med (mange) flere faser

Vi er vant til at dele livet op i tre faser: Uddannelse, arbejde og pensionering. Men ikke alene bliver vi stadig ældre, vi forventer også mere frihed til at vælge i livet. Det er emnet for en ny bog, der guider til et langt liv med flere valgmuligheder.

”Det nye lange liv - Sådan griber du mulighederne i en foranderlig verden” er skrevet af Andrew J. Scott og Lynda Gratton. Bogen udkom i 2020, men er nu blevet oversat til dansk og udkommer 24. juli på DJØFs forlag med forord af fremtidsforsker Anne Skare Nielsen.

Bogen tager fat i en yderst aktuel problemstilling: I den vestlige verden synes fremskridtet nærmest ustoppeligt, og der opstår hele tiden nye teknologiske muligheder og fantastiske sundhedsmæssige landvindinger.

Vi bliver ældre og ældre, men oplever paradoksalt nok hverken at blive mere lykkelige – eller benytter chancen for at forme vores liv på nye måder. Måske snarere tværtimod.

Bekymringer for fremtiden plager mange mennesker. Mange er ikke længere trygge ved, hvad der venter dem på den anden side af det arbejdsliv, vi for øvrigt ikke engang er helt sikre på, hvor længe vi skal fortsætte med.

Derfor opfordrer forfatterne til, at vi gentænker vores måde at inddele livet på. En opfordring, der går ud til både den enkelte og til samfundet som helhed.

Bogen er lavet som både en guide, der rummer konkrete værktøjer til et længere, smartere og lykkeligere liv. Samtidig har den ambition om at indføre læseren i de psykologiske og økonomiske håndtag, vi som enkeltpersoner og samfund kan skrue på for at vi kan få et bedre liv.

Vel at mærke et liv uden skarpe skel mellem arbejde og fritid, hvor vi kan blive ved med at udvikle os og skifte spor undervejs.

Lynda Gratton er organisationsteoretiker og professor i ledelsespraksis ved London Business School, mens Andrew J. Scott er professor i økonomi samme sted.

De har adskillige bøger bag sig om de konsekvenser og muligheder, der manifesterer sig i kraft af, at vi bliver ældre og ældre. Herunder bogen ”The 100-Year Life” fra 2016, det toppede salgslisterne i hele verden.

Titel: Det nye lange liv - Sådan griber du mulighederne i en foranderlig verden

Forfattere: Lynda Gratton & Andrew J. Scott

Udkommer 24. juli
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere