Artikel top billede

Bog: Langt liv med (mange) flere faser

Vi er vant til at dele livet op i tre faser: Uddannelse, arbejde og pensionering. Men ikke alene bliver vi stadig ældre, vi forventer også mere frihed til at vælge i livet. Det er emnet for en ny bog, der guider til et langt liv med flere valgmuligheder.

”Det nye lange liv - Sådan griber du mulighederne i en foranderlig verden” er skrevet af Andrew J. Scott og Lynda Gratton. Bogen udkom i 2020, men er nu blevet oversat til dansk og udkommer 24. juli på DJØFs forlag med forord af fremtidsforsker Anne Skare Nielsen.

Bogen tager fat i en yderst aktuel problemstilling: I den vestlige verden synes fremskridtet nærmest ustoppeligt, og der opstår hele tiden nye teknologiske muligheder og fantastiske sundhedsmæssige landvindinger.

Vi bliver ældre og ældre, men oplever paradoksalt nok hverken at blive mere lykkelige – eller benytter chancen for at forme vores liv på nye måder. Måske snarere tværtimod.

Bekymringer for fremtiden plager mange mennesker. Mange er ikke længere trygge ved, hvad der venter dem på den anden side af det arbejdsliv, vi for øvrigt ikke engang er helt sikre på, hvor længe vi skal fortsætte med.

Derfor opfordrer forfatterne til, at vi gentænker vores måde at inddele livet på. En opfordring, der går ud til både den enkelte og til samfundet som helhed.

Bogen er lavet som både en guide, der rummer konkrete værktøjer til et længere, smartere og lykkeligere liv. Samtidig har den ambition om at indføre læseren i de psykologiske og økonomiske håndtag, vi som enkeltpersoner og samfund kan skrue på for at vi kan få et bedre liv.

Vel at mærke et liv uden skarpe skel mellem arbejde og fritid, hvor vi kan blive ved med at udvikle os og skifte spor undervejs.

Lynda Gratton er organisationsteoretiker og professor i ledelsespraksis ved London Business School, mens Andrew J. Scott er professor i økonomi samme sted.

De har adskillige bøger bag sig om de konsekvenser og muligheder, der manifesterer sig i kraft af, at vi bliver ældre og ældre. Herunder bogen ”The 100-Year Life” fra 2016, det toppede salgslisterne i hele verden.

Titel: Det nye lange liv - Sådan griber du mulighederne i en foranderlig verden

Forfattere: Lynda Gratton & Andrew J. Scott

Udkommer 24. juli
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.