Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

Kryptovaluta-relaterede hackerangreb eksploderer i takt med prisen på bitcoin

Antallet af kryptovaluta-angreb er eksploderet i det seneste år, viser en ny undersøgelse. Det sker samtidig med, at prisen på bitcoin og andre kryptovalutaer også er gået markant frem.

Der er sammenhæng mellem prisen på bitcoin og andre kryptovalutaer og så antallet af kryptovaluta-relaterede hackerangreb.

Det viser en ny undersøgelse i perioden oktober 2020 til maj 2021 fra it-sikkerhedsvirksomheden Barracuda Networks.

I denne periode steg prisen på bitcoin med 400 procent. Tilsvarende steg antallet af kryptovaluta-relaterede hackerangreb med 192 procent.

Historisk set er Bitcoin og anden kryptovaluta ofte blevet brugt til afpresning og ransomware-angreb, men cyberkriminelle benytter faktisk ifølge Barracuda Network i stigende grad også kryptovaluta til andre former for cyberangreb.

"Målrettet svindel med kryptovaluta er desværre en god forretning for cyberkriminelle. Det er et område i konstant udvikling, fordi cyberkriminelle ikke ønsker at blive opdaget. Efterhånden som Bitcoin accepteres som legitimt betalingsmiddel, vil det skabe endnu større muligheder for svindel," lyder det fra Peter Gustafsson, nordisk chef i Barracuda Networks, i en meddelelse til Computerworld.

"Vi ser blandt andet, at kriminelle opretter falske digitale tegnebøger og manipulerer kryptovaluta-apps, så de kan sende falske sikkerhedsmeddelelser, der lokker brugeren til at dele loginoplysninger," fortsætter han.

Hvor den form for bedrageri tidligere har handlet om at lokke login-oplysninger til eksempelvis en bank, bruges det nu direkte til at stjæle bitcoin, forklarer Peter Gustafsson.

Det sker typisk ved, at modtageren opfordres til at købe bitcoins eller betale en faktura i bitcoin - ofte med en besked, der foregiver at være fra en kollega og haster.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere