Artikel top billede

Bezos har fundet sit sidste holdmedlem til sin tur ud i rummet: Rumturisten er kun 18 år

En 18-årig fysikstuderende tager den sidste plads i Jeff Bazos' rumkapsel, der skal løfte den fire personers store civil-besætning mere end 100 kilometer over jordens overflade.

En auktion om det sidste sæde i Jeff Bezos' rumkapsel New Shepard, som er bygget af hans rumfartselskab Blue Origin, er netop afsluttet.

Det bliver den kun 18-årige fysikstuderende Oliver Daemen, der indtager den sidste plads i rumkapslen, der i slutningen af juli vil tage sin besætning med på sin første officielle rumrejse for rumturister.

Oprindeligt var det eggentligt en anden, der skulle have Daemens plads, men vedkommende, hvis navn ikke er kendt af offentligheden, droppede ud af projektet på grund af "planlægningskonflikter", som det lød.

Vedkommende havde ellers betalt 28 millioner dollar - næsten 180 millioner danske kroner - for pladsen.

Oliver Daemen bliver således den yngste person nogensinde i rummet. Mens hans med-rejsende 82-årige Wally Funk bliver den ældste person i rummet nogensinde.

Oliver Daemen arbejder lige nu på at få sit pilotcertifikat og er klar til at gå på universitetet i Utrecht i Holland for at studere fysik og innovationsledelse i september.

Daemens far er CEO og grundlægger af investeringsadministrationsselskabet Joes Daemen.

Det er ham, der har betalt Oliver Daemens sæde, oplyser Blue Orgin. Virksomheden nægtede dog at fortælle, hvor meget der blev betalt for sædet.

"At flyve på New Shepard vil opfylde en livslang drøm for Oliver, der har været fascineret af rummet, månen og raketterne siden han var fire," skrev virksomheden i en pressemeddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.